Politika

Saopćenje za javnost: Koalicija Država i Mirsad Hadžikadić u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Koalicija Država i kandidat Platforme za progres i ove koalicije za Predsjedništvo BiH, prof. dr. Mirsad Hadžikadić, danas su nastavili predizbornu kampanju u Zeničko-dobojskom kantonu. Promocija kandidata iz ovog kantona, kao i predstavljanje programa ”RED. RAD. MIR.” održana je u Zenici.

O značaju Koalicije Država i kako je nastala govorio je Adis Arapović, kandidat za Parlament FBiH. ”Čuvajte i gradite plodove ove ideje. Građani će prepoznati svaku dobru ideju. Već sada sam siguran da ćemo napraviti odličan rezultat. Ali mi ćemo dati još više. Mi želimo biti drugačiji. Nema sumnje da smo na putu koji je put uspjeha. Vjerujem da ovaj čovjek, Mirsad Hadžikadić, vrijedi najmanje koliko oba druga kandidata zajedno. Pokazat ćemo to kroz kampanju građanima ove zemlje”, kazao je Arapović.

Nositeljica liste za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Amra Smriko istakla je zašto je Koalicija Država važna i za ovu regiju, za njen mogući razvoj i koji su to potencijali Ze-Do kantona. ”Zenica ima veliko srce. I dat će šansu ovoj sjajnoj listi koju predvodim”. Nosilac liste za Parlament FBiH (Izborna jedinica 406) Vernes Babić govorio je problemima sa kojima se suočavaju mladi i zašto odlaze iz Bosne i Hercegovine, te važnosti da se mladima da prava prilika. Nosilac liste za Parlament FBiH (Izborna lista 405) Ekrem Tuka, nosilac priznanja ”Zlatni ljiljan”, govorio je o značaju okretanja fokusa ka budućnosti: ”Dovoljno je gledati samo naša neobrađena polja i pogledati police prodavnica – pune stranih proizvoda, jasno je ova zemlja ne ide u dobrom smjeru. Vrijeme je za ljude koji imaju znanje i plan kako da donesemo nužne promjene”.

Nosilac liste za Parlament BiH, Dino Tica, potcrtao je ova zemlja mora zaokrenuti svoj put, te da Mirsad Hadžikadić predstavlja simbol tog mogućeg zaokreta. ”Vjerujemo profesoru Hadžikadiću da je upravo on taj koji je drugačiji od ovoga što već imamo 30 godina. Davanje šanse njemu, narod će dobiti nadu za novi početak u ovoj državi”, kazao je Tica.

Kandidat Platforme za progres i Koalicije Država za Predsjedništvo BiH, prof. dr. Mirsad Hadžikadić je poručio: ”Ne želim udarati šakom od stol. Ne trebaju nama takvi ljudi, samoproglašene vođe. Nama trebaju zakoni. Oni trebaju biti vođe. Ne pristajem na to da je izgovor za sve da je sve zacementirano. Možemo promijeniti ovu državu, ali to mora doći od svakog od nas, da vjerujemo da je to moguće. Ne vjerujem da će tog 2. oktobra biti izbori između ‘nacionalista’ i ‘građana’. Vjerujem da će taj dan biti referendum o budućnosti Bosne i Hercegovine. Tog drugog oktobra treba biti bitka između interesa građana ove zemlje i onih koji se bore za vlastite i stranačke interese. Nema sumnje da ćemo u toj bitki pobijediti”, kazao je Hadžikadić.

Koalicija Država nastupa sa zajedničkim listama, a čine je Platforma za progres, Nezavisni blok, Zeleni Bosne i Hercegovine, Napredna demokratska stranka, Savez demokratskih snaga – SAVEZ i Posavska stranka.

Press služba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno