Nogomet

Saopćenje za javnost: Ko o čemu – političari o poštenju Opstrukcije Gradske uprave prema NK Čelik

Saopćenje za javnost: Ko o čemu – političari o poštenju Opstrukcije Gradske uprave prema NK Čelik – Mučna politička kampanja u našem gradu se ponovo svela u svoj standardni obrazac jeftinih populističkih poteza – provincijska kolekcija novih obećanja uz zaboravljanje onih starih nije zaobišla ni Nogometni klub Čelik kao jednog od najvećih simbola Zenice.

Iako je rukovodstvo kluba poslalo jasnu poruku da se klub ne smije (zlo)upotrebljavati u političkoj kampanji u kojima se naivni i površni primamljuju “asfaltima i udobnim pozicijama“, to nije spriječilo kandidate na predstojećim lokalnim izborima da u ime jedinog demokratski organizovanog kluba u Bosni i Hercegovini predlažu projekte koji niti su prioritetni niti ih je iko i tražio. Uvidom u članstvo kluba, evidevno je da gotovo nijedan kandidat nije član Nogometnog kluba Čelik gdje se takve ideje i predlažu.

Podsjećamo, Skupština kluba nije postavila širenje stadiona kao njegov prioritet niti je njegov Upravni odbor tražio milionska finansiranja iz budžetskih sredstava. Naprotiv, zahtjevi su kristalno jasni: Nogometni klub Čelik zahtijeva realizaciju već donešenih odluka Gradskog vijeća kojim se Grad Zenica 2017. i 2020. god. obavezao nastaviti plaćati reprogram poreznih dugovanja prema Poreznoj upravi FBiH te vratiti prihode od stadiona „Bilino polje“ klubu koji su mu oduzeti 2017. godOdluke su već usvojene, zahtijeva se samo njihova realizacija.

S tim u vezi 30. oktobra upućen je poziv svim strankama i samostalnim vijećnicima Gradskog vijeća Zenice da se očituju o poduzetim mjerama da realiziraju vlastite odluke iz Gradskog vijeća koje su blokirane i ignorirane od strane trenutnog Gradonačelnika. Iako im je postavljen rok od 7 dana da dostave sasvim jasnu i kratku informaciju o učinjenom, do današnjeg dana nije bilo niti jednog očitovanja po tom pitanju. Kada se traži konkretan odgovor “velikih navijača i boraca za Čelik“ – šutnja i skrivanje.

Dakle, oni koji obećavaju nove i velike odluke su nepostupanjem pokazali da ili ne posjeduju politički kapacitet ili da nemaju karakternu volju da provedu već usvojene vlastite odluke. Naglašavamo – kandidati koji ponovo traže povjerenje Zeničana nisu učinili ništa da realiziraju vlastite odluke koje trenutni Gradonačelnik Zenice blokira i ne želi izvršiti.

Stoga, rukovodstvo Nogometnog kluba Čelik poziva građane Zenice da na predstojećim izborima budu odlučniji, hrabriji i nemilosrdniji prema svima onima koji simbol Zenice i šire regije koriste kao žeton u vlastitim očekivano ograničenim kampanjama.

Sporazumi o asfaltima i novim projektima se svakodnevno objavljuju a Sporazum o saradnji NK Čelik Zenica i Grada Zenice je u kabinetu Gradonačelnika već 28 dana bez ikakvog odgovora. Novi projekti podrške sportu se najavljuju i u Vladi ZDK a inicijativa za rješavanje dugovanja prema Upravi za indirektno oporezivanje BiH podnešena prije 42 dana je već 20 dana bez ikakvog odgovora.

Sloboda nije s neba pala nego se za nju trebalo boriti, a na tom putu Čelik nije sam.

Djela, a ne riječi!

NK ČELIK ZENICA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem