Politika

Saopćenje za javnost: Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini ZDK najaktivniji

Saopćenje za javnost: Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini ZDK najaktivniji – Na 24. sjednici Skupštine ZDK zastupnica Maida Tanović postavila je zastupničko pitanje Stručnoj službi Skupštine ZDK o aktivnosti zastupnika od početka mandata pa do 23. sjednice Skupštine ZDK.

Iz odgovora koji je zastupnica dobila jasno se vidi da je Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini ZDK postavio ukupno 66 pitanja, podnio 26 inicijativa i 73 amandmana a 128 puta smo uzeli učešće u raspravi. Iako Klub zastupnika ima samo 6 zastupnika, po ovim podacima, Klub zastupnika SDP BiH je najaktivniji Klub u Skupštini ZDK u odnosu na sve druge Klubove pa i u odnosu na Klub zastupnika SDA, koji broji 11 zastupnika, od kojih su neki izabrani samo da naplate prisustvo na sjednici što se vidi iz priloženih tabela.

Više je nego jasno zašto vladajuća većina ne želi omogućiti snimanje i reemitovanje sjednica Skupštine ZDK na što upozoravamo već duže vrijeme.

Unatoč svim opstrukcijama, kršenjima Ustava, Poslovnika i nepoštivanja zastupnika to nas neće spriječiti da budemo glas svih građana Zeničko – dobojskog kantona.

Klub zastupnika u Skupštini ZDK

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem