Politika

Saopćenje za javnost: Kasumović posjetio još četiri mjesne zajednice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog petka gradonačelnik Fuad Kasumović sa saradnicima boravio je u posjeti mjesnim zajednicama Podbrežje, Tetovo, Blanlozi i Gradišće. Sa rukovodstvima mjesnih odbora te mještanima, gradonačelnik Kasumović je razgovarao o najprioritetnijim projektima koji će ući u plan aktivnosti za tekuću 2024. godinu.

“Iako su ovo dani mog godišnjeg odmora, vezan sam rokovima koji me obavezuju da u ovom mjesecu okončam posjete svim mjesnim zajednicama, a kako bih mogao Gradskom vijeću predstaviti plan prioritetnih aktivnosti u lokalnim zajednicama. U mjesnoj zajednici Banlozi, tačnije mjestu Pridražići krenuli smo s projektom izgradnje vodovodnog sistema. To je milionska investicija koju će realizovati JP ‘ViK’ d.o.o. Zenica. Realizacija ove velike investicije će stanovništvu Pridražića napokon osigurati zdravstveno ispravnu vodu, a i redukcije vode će konačno postati prošlost”, rekao je između ostalog gradonačelnik Kasumović.

U mjesnoj zajednici Tetovo opasnost za građane predstavlja deponija industrijskog otpada. U vezi s ovim problemom gradonačelnik Kasumović razgovarao je s mještanima te ponudio da ovaj problem delegira na Gradsko vijeće.

“Deponija industrijskog otpada te nelegalno kopanje uglja predstavlja veliku opasnost za čitav ovaj kraj. Do sada smo imali nekoliko ljudskih žrtava u ovim nelegalnim rudnicima. To moraju da rješavaju policijski organi, inspekcije, ali uglavnom to se hitno mora regulisati. Pored toga, u Tetovu traje izgradnja potpuno nove džamije jer je stari džamijski objekt zbog dotrajalosti morao biti srušen. Grad je značajno pomogao izgradnju džamije ali i nastavit ćemo s podrškom jer smo svjesni koliko vjerski objekti znače našem stanovništvu”, naglasio je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Preostalo je još samo nekoliko mjesnih zajednica koje će biti posjećene u narednom periodu a u cilju neposrednog dijaloga radi konkretnijeg uključivanja građana u procese odlučivanja.

SAOPĆENJE ZA JAVNOSTStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno