Politika

Saopćenje za javnost: Kapitalni projekti za bolju bezbjednosti svih građana ZDK!

Saopćenje za javnost: Kapitalni projekti za bolju bezbjednosti svih građana ZDK!  – Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, održao je u Visokom radni sastanak sa Amrom Babić, načelnicom Visokog, kojem su prisustvovali i predstavnici Kantonalne direkcije za ceste ZDK, kao i Dario Pekić, ministar unutrašnjih poslova ZDK.
Sastanak je održan s ciljem kreiranja planova i koordinacije aktivnosti na realizaciji zajedničkih kapitalnih projekata na regionalnim cestama na području Visokog u tekućoj godini, kako iz budžeta Kantona tako i iz Općine Visoko.
Prema riječima ministra Isaka, nakon sastanka i prezentacije konstatirano je da Visoko ima specifične probleme naročito kada je riječ o regionalnim pravcima.
– Posebno je to evidentno na dionicama R443 Visoko – Kiseljak i R445 Visoko – Kakanj. Kao osoba na čelu ovog ministarstva mogu poručiti da postoji želja i volja za realiziranjem novih kapitalnih projekata ne samo u Visokom nego i drugim općinama, a sve sa ciljem bolje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i građana u cijelom Kantonu. Uostalom, infrastruktura je stub države i Kantona, tako da ćemo u narednom periodu maksimalno nastojati da sagledamo probleme u svakoj općini Kantona i pokušamo poboljšati stanje – kaže Isak.
Govoreći o planovima u Visokom, Isak dodaje da su to projekti izgradnje kružnog toka na semaforima – Stara ciglana, sanacije regionalnih saobraćajnica, projekte vertikalne i horizontalne signalizacije, projekta povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, sa akcentom na dionici prema Kiseljaku, postavljanje zaštitne ograde i mreže, kao i projekat rekonstrukcije Betonskog mosta.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem