Politika

Saopćenje za javnost: Inicijativa zastupnika Rame Isaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poslanik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, doc. dr. sc. Ramo Isak, na skupštinskom zasjedanju od 11.01.2023. godine pokrenuo je Inicijativu za izmjenu Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Zeničko-dobojskom kantonu.

Isak je pokrenuo inicijativu da se izmijene odredbe pomenutog Zakona, i to na način da se članovima lovačkih društava omogući da što jednostavnije i po skraćenim procedurama dobijaju dozvole za nošenje vatrenog oružja. On je napomenuo da mu se kao poslaniku u Skupštini ZDK u posljednje vrijeme obratio veći broj članova lovačkih društava u vezi s ovom problematikom, a koja im kao članovima lovačkih organizacija otežava, a djelimično i onemogućava, obavljanje propisanih lovačkih aktivnosti.

Posebno naglašavaju potrebu da im se produži vrijeme neophodno za obnavljanje dozvola, a iz razloga jer je veliki broj lovaca ostao bez oružja zbog manjkavosti do sada propisanih procedura, koje se odnose na nabavljanje, držanje i nošenje vatrenog oružja i municije. Imajući u vidu navedeno, kao i obavljanje lovačkih aktivnosti u kontekstu aktuelnog i globalnog i lokalnog sigurnosnog stanja, Isak naglašava da postoji opravdan razlog za izmjene ovog Zakona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno