Zenica

Saopćenje za javnost Gradske uprave: Gradonačelnik Kasumović novoprimljenim volonterima – Vi trebate graditi našu Zenicu

Saopćenje za javnost Gradske uprave: Gradonačelnik Kasumović novoprimljenim volonterima – Vi trebate graditi našu Zenicu –  Gradska uprava Zenice i ove je godine obezbijedila sredstva kako bi pedesetak mladih nezaposlenih Zeničana sa visokom stručnom spremom steklo prvo radno iskustvo. Javni poziv za prijem volontera po osnovu Ugovora o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa objavila je Zenička razvojna agencija ZEDA d.o.o., a na isti je bilo prijavljeno više stotina mladih osoba. Odabranim volonterima danas se prigodnim riječima u sali Gradskog vijeća obratio gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

“Cilj ovog projekta je da zadržimo omladinu, prije svega kvalitetnu jer ste vi kroz školovanje dokazali da ste među najboljim koje ima naš grad. Prosjek godina uposlenih u Gradskoj upravi, na čelu sa mnom, veoma je visok i cilj nam je da podmladimo lokalnu administraciju. Mladost Zenice treba dobiti priliku i ona je ta koja treba oživjeti naš grad. U prvoj garnituri volontera koji su prije desetak dana završili obuku bilo je desetak izvanrednih mladih ljudi koji su se nametnuli i u dogledno vrijeme trebali bi dobiti priliku da zajedno sa mnom i ostatkom Gradske uprave radimo na prosperitetu Zenice. Na ovaj način sam ispunio još jedno svoje predizborno obećanje, a to je, da se za posao neće trebati čekati u redovima i moliti pred političkim strankama. Javni poziv je bio transparentan, svi ste bili pred komisijom, vi ste pokazali da posjedujete znanje i sada imate priliku da ga potvrdite i u praksi. Molim vas, bavite se strukom za koju ste se uspješno školovali, budite hrabri i odlučni, predlažite nove ideje jer vi ste budućnost Zenice. Najbolji od vas nadam se da će imati priliku da po završetku obuke dobiju radni odnos”, između ostalog rekao je gradonačelnik Kasumović.

Prva radna iskustva novoprimljeni volonteri imat će priliku u narednih 12 mjeseci da steknu u Gradskoj upravi, javnim preduzećima i javnim ustanovama Grada Zenica.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem