Zenica

Saopćenje za javnost Gradske uprave: Grad Zenica podržao rad Udruženja Forum građana Zenice i aktivnosti na pripremi Čimburijade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom korona virusa, u Zenici će se ponovo održati tradicionalna Čimburijada. Program ovogodišnjeg doručka na otvorenom „Čimbura“, u ime organizatora događaja predstavili su predsjednik Udruženja Forum građana Zenice Faruk Kadrić i član Predsjedništva Udruženja Mirsad Mujkić. U razgovoru s gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem predsjednik Udruženja Faruk Kadrić je izrazio zadovoljstvo što su stekli uslovi da se ova višestoljetna zenička manifestacija ponovo održi i naglasio da će to biti prilika da se obilježi i 30 godina rada Udruženja Forum građana Zenice.

„S radošću sam primio vijest da će se organizovati Čimburijada ove godine. To je manifestacija koja je već postala prepoznatljivi brend grada Zenice. Osim toga, riječ je o događaju koji okuplja veliki broj posjetilaca iz susjednih i drugih gradova. S obzirom da će i Udruženje Forum građana Zenice koje je organizator Čimburijade ove godine proslaviti 30 godina rada, Grad Zenica će podržati Udruženje i organizaciju manifestacije sa 10.000 KM“, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović. I ove godine Čimburijada će biti održana 21. marta, na Kamberovića polju, u znak proslave prvog dana proljeća.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno