Zenica

Saopćenje za javnost – Gradonačelnik Kasumović prisustvovao svečanom prijemu povodom početka nove školske godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prisustvovao je svečanom prijemu povodom početka nove školske 2023/2024. godine, koji je održan u prostorijama Osnovne škole „Miroslav Krleža“ Zenica.

Svečanom prijemu prisustvovali su i predstavnici Vlade Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Samostalnog sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine – Kantonalni odbor ZDK, Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine – Kantonalni odbor ZDK, Aktiva direktora osnovnih škola Grada Zenica, Uprave škole, učenici, roditelji i drugi gosti.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović čestitao je svim učenicima početak nove školske godine, a posebno prvačićima, koji prvi put sjedaju u školske klupe.

“Želim da s lakoćom stičete nova znanja i da vam školski dani prolaze u sreći i radosti. Grad Zenica je i ove godine za prvačiće osigurao udžbenike i školske ruksake, a kao vid pomoći roditeljima pri opremanju svojih školaraca. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem prvačiće, njihove roditelje i prijatelje da nam se pridruže na manifestaciji “Sretno đaci prvaci” koja će se održati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, u ponedjeljak, 4. septembra 2023. godine u 18:00 sati. Za sve mališane koji će ove godine pohađati prvi razred u 17 državnih škola na području grada Zenica, pripremljen je edukativno-zabavni program”, rekao je gradonačelnik Kasumović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno