Politika

Saopćenje za javnost: Gradonačelnik Kasumović prisustvovao obilježavanju 27. jula, Dana ustanka naroda Bi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prisustvovao je obilježavanju 27. jula, Dana ustanka naroda Bosne i Hercegovine koje se tradiconalno održava na izletištu Smetovi.

Brojne delegacije položile su cvijeće i odale počast palim borcima narodnooslobodilačkog rata i borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Prigodnim govorima prisutnima su se obratili gradonačelnik Fuad Kasumović, predsjednik Saveza udruženja antifašista i boraca NOR-a ZDK-a Sretko Radišić te predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ Grada Zenice Alija Redžić.

„Narodi Bosne i Hercegovine, kako tada, tako i danas bili su protiv fašizma. Nažalost ponovo smo u situaciji da se borimo protiv fašističkih i sličnih ideja. Ono što nam se ovih dana najavljuje potvrđuje da se ponovo moramo boriti. Ukoliko bi se desile izmjene Ustava Federacije BiH i Izbornog zakona Bosne i Hercegovine to bi značilo produbljivanje fašizma u BiH. Ne smijemo to dozvoliti“, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Predsjednik Saveza udruženja antifašista i boraca NOR-a ZDK-a Sretko Radišić je naglasio kako žrtvama ne treba manipulisati, nego ih treba poštovati.

Bosna i Hercegovina je dala mnogo žrtava i ne zaslužuje više ni jednu žrtvu. Svjedoci smo da je na sceni najava promjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine kojim bi se BiH u svom unutrašnjem izgledu u potpunosti prepoznala kao država u kojoj egzistiraju tri etničke jedinice. Većina građana je, kao i mi antifašisti protiv toga i podržavamo njihov glas da se ovaj zakon ne smije nametnuti, jer bi značio definitivnu podjelu BiH“, zaključio je Radišić.

Obraćajući se prisutnima, predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ Grada Zenice Alija Redžić je rekao: „Podržavam stav da treba sve učiniti da demokratskim sredstvima spriječimo nametanje najavljenih izmjena Izbornog zakona BiH“.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno