Zenica

Saopćenje za javnost: Gradonačelnik Kasumović posjetio i darovao prvorođenu bebu u 2023. godini u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas u Kantonalnoj bolnici Zenica prvorođenu bebu u 2023. godini te ju je ovom prilikom i darovao. Majka Ilhana Turčinović rodila je djevojčicu Daliu, dugu 47 centimetara i tešku 3.130 grama. Ilhana Turčinović se zahvalila gradonačelniku i Gradskoj upravi za pažnju.

Gradonačelnik Kasumović je uputio iskrene čestitke sretnim roditeljima i rekao: „Nadam se da će u ovoj godini biti još puno beba. Posjeta prvorođenoj bebi je aktivnost koju s radošću obavljam i to je tradicija koju treba nastaviti. Kako znamo Bosna i Hercegovina bilježi pad nataliteta. Grad Zenica nastoji koliko je u svojoj mogućnosti pomoći roditeljima s djecom, kao i onim koji se bore za potomstvo i to kroz jednokratnu novčanu pomoć za svako novorođeno dijete na teritioriji grada Zenica te sufinansiranje troškova pružanja usluga vantjelesne oplodnje“.

Gradonačelnik Kasumović je dodao i to kako, osim mjera za podizanje nataliteta, mladim roditeljima treba omogućiti i zapošljavanje. U ime Grada Zenica gradonačelnik je majci djevojčice Dalie uručio prigodan poklon i novčani dar od 1.000 KM

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno