Politika

Saopćenje za javnost: Gradonačelnik Kasumović podržao smotru folklora u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas članove Kulturno-umjetničkog društva (KUD) “Željezara Zenica”, koji su u nedjelju domaćini smotre folklora “Zenica 2023.”.

Prema riječima Adela Sinanovića, predsjednika KUD “Željezara Zenica”, posebno su ponosni na činjenicu da iza manifestacije koju organiziraju stoji upravo Gradska uprava Zenica na čelu sa gradonačelnikom.

-U nedjelju organiziramo smotru folklora na Trgu Alije Izetbegovića, u okviru koje će nastupiti rock grupa Gruver, a sama smotra okupit će 200 učesnika. Došli smo u posjetu graodnačelniku kako bismo se zahvalili za dosadašnju sveukupnu podršku našem KUD-u, ali i zbog predstojeće manifestacije. Upravo je gradonačelnik Kasumović dao najveću podršku u organizaciji, a čast nam je da institucija gradonačelnika i Grad Zenica stoje iza ovog projekta. Gdje god smo mi išli, takva je praksa da gradovi i njihovi funkcioneri stoje iza takvih manifestacija – kaže Sinanović.

Gradonačelnik Kasumović još jednom je istakao kako sve vrijeme podržava dobre priče u gradu, posebno one koje imaju za cilj promociju grada.

“Otkako sam preuzeo funkciju gradonačelnika nastojim podržati sve ono što je pozitivno za grad Zenicu. Svi koji su agilni i trude se napraviti društveno korisne projekte, imaju moju podršku. Upravo takav stav bio je i sa vašom smotrom, te smo bez dvoumljenja podržali manifestaciju u koju će, kako čujem, doći i gosti iz Turske, tako da sam ponosan da će naš grad biti domaćin jednog ovakvog događaja – kazao je ovom prilikom gradonačelnik Kasumović.

Na kraju, predstavnici KUD “Željezara Zenica” uručili su zahvalnicu gradonačelniku Kasumoviću i pozvali ga u nedjelju da bude počasni gost smotre.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno