Politika

Saopćenje za javnost: Gradonačelnik Kasumović nastavlja sa podrškom zeničkim penzionerima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST KABINET GRADONAČELNIKA- Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas Udruženje penzionera/umirovljenika Grada Zenica, koji su ga ovom prilikom izvijestili o brojnim dosad realiziranim aktivnostima.

Mirnas Buljubašić, predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica, poručio je kako su neizmjerno zahvlani na ogromnoj podršci koju imaju od Gradske uprave Zenica na čelu sa gradonačelnikom.

“Stabilizirali smo udruženje, te ispoštovali sve ono što smo sebi uzeli za obavezu. Nakon 15 godina, pokušavamo iznaći rješenje da uredimo i kancelarije. Imali smo i tri izleta na Boračko jezero, realiziramo i aktivnosti u vezi sa ljetovanjem, a preostaje nam još podjela paketa. Željeli bismo urediti šahovsko polje odnosno da nam pomognete da kupimo nedostajuće šahovske figure na Kamberovića polju. Svakako, veliko vam hvala na cjelokupnoj podršci koju nam pružate, a osjećam potrebu kazati, apropo političkih dešavanja, da Nemila ne stoji iza toga i ne podržava taj potez”, kazao je Buljubašić.

Gradonačelnik Kasumović i ovom prilikom je poručio kako nastoji novcem građana upravljati transparentno i korektno, zbog čega, zapravo, i uspijeva pomagati sve organizacije u gradu.

“Jučer smo finansijski pomogli sa 50.000 KM projekte 12 udruženja, a ne postoji organizacija u gradu kojoj nismo pomogli. Novac raspoređujem moralno i ljudski, nastojim da pomognemo svima kojima je pomoć uistinu potrebna, a ne onima kojima ne treba. Zato i uspijevam pomagati sve jer na ispravan način raspoređujem novac. Gradska uprava će i ove godine, ako ih bude, otkupiti poljoprivredne viškove koji će biti podijeljeni penzionerima. Svakako, nastavljamo podršku prema vašem udruženju te ćemo nastojati da nabavimo i figure koje pominjete”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno