Politika

SAOPĆENJE ZA JAVNOST: Grad Zenica uplatio 91.300 KM na ime pomoći zeničkim rudarima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grad Zenica uplatio 91.300 KM na ime pomoći zeničkim rudarima- Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je zaključak kojim se odobravaju sredstva u iznosu od 91.300,00 KM na ime novčane pomoći Grada Zenica za 913 rudara.

„Nedavno su vijećnici parlamentarne većine u Gradskom vijeću Grada Zenica, koju čine Zenička inicijativa Kasumović Fuad, SDP – Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine, Narod i pravda, Nezavisni blok i nezavisni kandidat – predstavnik nacionalnih manjina Osman Šuvalić od mene zahtijevali da razmotrim mogućnost kako da se iz Budžeta Grada izdvoji 100.000 KM za pomoć rudarima. S obzirom da je Grad finansijski stabilan, kao i da su rudari građani ovog grada, uputio sam zahtjev RMU Zenica da Gradu Zenica dostavi spisak zaposlenih rudara, kako bi im isplatili jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 100 KM“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović je naglasio da je njegova isključiva namjera pomoći rudarima.

„Sredstva u iznosu od 91.300 KM uplatili smo samo s jednim ciljem, a to je pomoć rudarima. Hvala Bogu pa nije izborna godina da bi neko ovu pomoć drugačije protumačio“, poručio je gradonačelnik Kasumović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno