Politika

Saopćenje za javnost: Delegacija SDA posjetila Babinski sliv

Saopćenje za javnost: Delegacija SDA posjetila Babinski sliv – Delegacija Stranke demokratske akcije koju su predvodili Miralem Galijašević i Nezir Pivić, predsjednici kantonalne i zeničke organizacije ove stranke, posjetila je jučer Babinski sliv. U delegaciji su bili i premijer Mirza Ganić te ministri za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić i pravosuđe i upravu Nebojša Nikolić, zatim predsjedavajući kantonalne Skupštine Ćazim Huskić, direktorica JU Dom zdravlja Zenica dr. Selvedina Sarajlić-Spahić te predsjednica Kluba SDA u Gradskom vijeću Emina Tufekčić.

 

Delegacija je prvo posjetila OŠ “Hamza Humo” Babino u koju je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK u prethodne tri godine uložilo blizu 100.000 KM. Ministar Kozlić je istakao kako su u narednom periodu planirana nova ulaganja u centralnu i tri područne škole, uz pomoć donatora Turske vojne misije u BiH, UNDP-a i Caritasa, a prioritet je sanacija krova u centralnoj školi.

 

Potom je u MZ Arnauti održan sastanak sa predstavnicima mjesnih organizacija SDA u Babinskom slivu, a u fokusu su bili projekti koje finansira Vlada ZDK.

 

Predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević je podsjetio da je u budžetu ZDK prošle godine bio opredijeljen jedan milion maraka za rekonstrukciju prve dionice puta, ali je tender poništen u završnoj fazi zbog opstrukcija Grada Zenice. Na insistiranje SDA kao nositelja koalicije u Zeničko-dobojskom kantonu, kantonalna Vlada je ove godine ponovo izdvojila sredstva u iznosu od jedan milion KM, a nedavno je raspisan tender za izbor izvođača radova.

 

Premijer Mirza Ganić je izrazio nadu da će izvođač radova biti izabran i uveden u posao do kraja godine. Naglasio je i da je JP Autoceste Federacije BiH kroz program prijateljskog okruženja najavilo ulaganje u rekonstrukciju ove saobraćajnice u iznosu od jedan milion KM, tako da bi put Zenica-Babino zahvaljujući kantonalnoj Vladi i ovom javnom preduzeću u narednom periodu trebao biti veliko gradilište.

 

Istakao je kako je Vlada koju predvodi opredijeljena da poboljša uslove za život stanovnika Babinskog sliva. Također, prisutne je upoznao s benefitima koje dobijaju građani realizacijom generacijskog projekta energetske efikasnosti i tri projekta javno-privatnog partnerstva u Kantonalnoj bolnici Zenica, čija je ukupna vrijednost više od 40 miliona KM, a od kojih će najviše koristi imati Zenica i Zeničani.

SDA Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem