Politika

Saopćenje za javnost: Čeliku treba mnogo više od sadake

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Čeliku treba mnogo više od sadake – Stranka demokratske akcije Zenica pozdravlja odluku Gradske uprave o odobravanju finansijskih sredstava Nogometnom klubu “Čelik” za sticanje uslova za nastupanje u takmičenjima NS/FS BiH. Smatramo da je u ovom trenutku važno da se učini sve za spas “Čelika”, ali isto tako smatramo da klubu treba mnogo više od Kasumovićeve sadake od 105.000 KM.

Kasumović mora preuzeti odgovornost za najteže stanje u NK “Čelik” otkako klub postoji, jer je zajedno sa svojim odbjeglim investitorima iz Turske doveo “Čelik” u situaciju da od iduće sezone ne samo da neće igrati u najelitnijem klupskom takmičenju u BiH, nego je neizvjesno da li će uopšte zaigrati i u nižem rangu takmičenja.

Klub vijećnika SDA ove sedmice je uputio inicijativu Gradskoj upravi da izdvoji 3 miliona KM za spas NK “Čelik”. Pozivamo gradonačelnika Kasumovića da prihvati inicijativu i osigura navedeni iznos u Budžetu Grada, jer moramo vratiti sjaj klubu koji je 75 godina neodvojivi dio identiteta Zenice. Čelik mora opstati, Zeničani moraju spasiti Čelik!

Naglašavamo da stojimo čvrsto pri stavu da Klub mora opstati, da se temeljite istrage moraju čim prije okončati i da konačno odgovaraju svi oni koji su NK “Čelik” doveli u nezavidnu situaciju!

SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno