Zenica

Saopćenje za javnost – Ažuriranje podataka katastra i zemljišne knjige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost – Ažuriranje podataka katastra i zemljišne knjige – Obavještavamo građane Zenice da je u toku implementacija projekta ažuriranja podataka katastra i zemljišne knjige o nekretninama na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Pozivamo vlasnike ili korisnike stanova, poslovnih prostora, garaža (etažne jedinice), na području katastarske općine Zenica II, u zgradama kolektivnog stanovanja izgrađenim prije 1992.godine koji su privatno vlasništvo nad tim etažnim jedinicama stekli kupnjom, kao i ostale vlasnike etažnih jedinica koji iz bilo kojeg razloga nisu izvršili upis prava vlasništva na takvim etažnim jedinicama u knjigu položenih ugovora da se uključe u proces evidentiranja navedenih etažnih jedinica u svrhu njihovog upisa u katastar i zemljišne knjige.

U narednom periodu ovlaštena lica kompanija “Geodet” d.o.o. Sarajevo i BNpro d.o.o. Sarajevo, u suradnji sa Službom za urbanizam, imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina, vršit će evidentiranje etažnih jedinica u naseljima koje podliježu harmonizaciji katastarske općine Zenica II: Centar grada, Kineski zid, Mokušnice, Jalija, Odmut, Londža,Travnička cesta.
U slučaju da na vratima vaše etažne jedinice zateknete pismeni poziv za uključivanje u proces evidentiranja, pozivamo vas da poštujete rokove navedene u tom pozivu. Ukoliko se pak ne odazovete ovom pozivu, podaci o etažnoj jedinici će se upisati na temelju raspoložive dokumentacije, a u slučaju potrebe za ispravkom tih podataka, troškove ispravka snosit ćete lično, kao što je gore navedeno.

Istovremeno Vas obavještavamo da je upis vaše etažne jedinice u katastar i zemljišne knjige pretpostavka za upis prava vlasništva na istoj u zemljišne knjige Općinskog suda u Zenici, koje ćete moći ostvariti u postupku uspostave zemljišne knjige koji će uslijediti po završetku aktivnosti na evidentiranju etažnih jedinica. Upisom prava vlasništva u zemljišne knjige postižete sigurnost svoga vlasništva.

Sve dodatne informacije u vezi s ovim postupkom možete dobiti kod kompanije ovlaštene za evidentiranje etažnih jedinica, pozivom na telefon broj: 033/973-193 (GEODET doo Sarajevo) i 033/261-555 (BNpro doo Sarajevo).

Pozivamo vlasnike ili korisnike etažnih jedinica da se uključe u realizaciju ovog projekta, te da službenim licima pruže tražene podatke, s obzirom da će se bez njihovih dodatnih troškova kod nadležnog organa uspostaviti nova, pouzdanija vlasnička evidencija o etažnim jedinicama.

Molimo građane za saradnju i razumijevanje radi što efikasnije realizacije projekta.

Služba za urbanizam, imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina Grada Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno