Politika

Saopćenje za javnost: Arnauti nemaju dilemu: Sigurna podrška Bakiru Izetbegoviću i kandidatima SDA

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stranka demokratske akcije održala je impresivan predizborni skup u Arnautima, gdje je pred više stotina mještana predstavljen Izborni program i kandidati za sve nivoe vlasti koji se biraju na predstojećim Općim izborima.

Mještanima su se obratili kandidati za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona Selvedina Sarajlić-Spahić i Spahija Kozlić te kandidati za Parlament Federacije BiH Nezir Pivić i Miralem Galijašević, čelnici SDA Zenice i ZDK.

Gosti skupa bili su SDA perjanice Selmo Cikotić, aktuelni ministar sigurnosti BiH i državni poslanik Nermin Mandra, kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Cikotić je ukazao na kontinuiranu borbu SDA protiv napada na državu BiH, angažman u rješavanju migrantske krize, kao i ključnu ulogu Bakira Izetbegovića u pregovorima oko Izbornog zakona.

Predsjednik Pivić je naglasio da sjajna energija sa predizbornih skupova najavljuje još jednu briljantnu pobjedu SDA, jer su građani napokon svjesni da politički oponenti svoju politiku vode na sijanju razdora i populizmu.

“Fuad Kasumović je sa ovog mjesta prije 6 godina obećao da će izgraditi put prema Babinu širine 6 metara i Neoplan autobuse. Slagao vas je i nije uradio ništa. Sve što je izgrađeno uradila je Vlada ZE-DO kantona koju predvodi SDA. Politiku laži i populizma morate kazniti”, poručio je Pivić.

Naglasio je da izbornim listama SDA ne može parirati nijedna politička stranka, te da su kandidati pametni, časni, pošteni i moralni ljudi i istinske patriote, dok pojedine stranke, kao što je BHI-KF, na listi podmeću oficire HVO-a, vojske koja je nanijela veliko zlo Bošnjacima.

Predsjednik Galijašević je istakao da o radu SDA najbolje govore rezultati Vlade ZE-DO kantona, koja je najuspješnija do sada.

“Vlada je uradila značajne iskorake u svim oblastima. Naš program je očuvanje i razvoj BiH, a program ‘jedanaestorke”, jedne Frankestein-koalicije, je borba protiv SDA. Siguran sam da će građani to prepoznati i da ćemo 2. oktobra slaviti ubjedljivu pobjedu SDA i našeg predsjednika Bakira Izetbegovića”, rekao je Galijašević.

SDA Zenice održat će večeras na “Trgu Alije Izetbegovića” centralni predizborni skup, na kojem će se građanima obratiti kandidat za Predsjedništvo BiH Bakir Izetbegović i kandidati za sve nivoe vlasti koji se biraju na Općim izborima 2022. Skup počinje u 19:00 sati.

PRESS SDA ZENICA

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno