Politika

Saopćenje za javnost: Aktuelna većina i njihovo nezakonito postupanje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aktuelna većina u Gradskom vijeću Zenica, koju čine ZI-KF, NiP i SDP, nastavlja s kršenjem normi i propisa koji reguliraju rad ovog predstavničkog tijela. Današnja 35. sjednica Vijeća zakazana je jučer suprotno Statutu Grada Zenica i Poslovniku o radu Gradskog vijeća, baš kao što je ranije aktuelna većina, suprotno propisima i demokratskoj praksi, onemogućila da se na dnevnom redu nađu vijećnička pitanja i inicijative.

Nakon višemjesečne pauze tačka vijećnička pitanja i inicijative našli su se na dnevnom redu današnje sjednice, ali aktuelna većina nije imala dovoljan broj ruku da usvoji dnevni red i održi sjednicu. Javnost treba da zna da se među dostavljenim odgovorima nalazio i odgovor na samo jedno vijećničko pitanje SDA, iako smo proteklih mjeseci uputili desetke pitanja i inicijativa na koja nikad nismo dobili odgovore.

Sjednicu je obilježilo sramno i bahato ponašanje Kenana Uzunovića, predsjednika Kluba vijećnika “Zeničke inicijative-Fuad Kasumović”, koji je javno s govornice vrijeđao i prijetio vijećnicima SDA da sjednica sa vijećničkim pitanjima i inicijativama nikad neće biti zakazana, a sa psovkama i uvredama je nastavio i u holu ispred sale Gradskog vijeća.

Kako god, bilo bi apsurdno da vijećnici dobiju odgovore na svoja pitanja i inicijative, koji se u suštini ne realiziraju jer to Fuadu Kasumoviću i aktuelnoj većini nije u interesu.

Klub vijećnika SDA u Gradskom vijeću Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno