Politika

SAOPĆENJE ZA JAVNOST A-SDA ZENICA – Nova opstrukcija radu Gradskog vijeća Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST A-SDA ZENICA – Nova opstrukcija radu Gradskog vijeća Zenica – Gradonačelnik Zenice, gospodin Fuad Kasumović, nastavio je sa svojim neprimjerenim odnosom i ponašanjem prema demokratskoj volji većine u Gradskom vijeću Zenica koje je odlučno da na jedan novi i efikasan način radi u interesu svih građana Zenice. Tako je novoj predsjedavajućoj Gradskog vijeća Zenica, pod  izgovorom da vrši preraspodjelu prostora, oduzeo kancelariju, te na taj način onemogućio njen normalan rad.

Ovakvo njegovo djelovanje, suprotno propisanim obavezama gradske administracije za osiguranje normalnog rada Gradskog vijeća i njegovog predsjedavajućeg, otvara i pitanje njegove lične odgovornosti. Ako se uzme u obzir da je zabrana korištenja kancelarije predsjedavajućem Gradskog vijeća vezana i za onemogućavanje pristupa pratećoj dokumentaciji i sistemu komunikacije sa gradskim vijećnicima i ostalim saradnicima, klijentima i građanima, onda je ustvari jasno na kakav način se gradonačelnik brine o rješavanju vitalnih pitanja za Grad Zenicu i njene građane.

S druge strane, gradonačelnik se javno obrušio na ocjenu legitimnosti izbora predsjedavajućeg Gradskog vijeća, što je odgovornost vijećnika, te na javno i neargumentirano omalovažavanje predsjedavajuće Gradskog vijeća – za gradskom govornicom i putem društvenih mreža. Na jedan primitivan i neprimjeren način, klasičnim spinovanjem i podmetanjem, kakav ne dolikuje gradonačelniku Zenice, pokušava da omalovaži sposobnosti novoizabrane predsjedavajuće Gradskog vijeća. Za nas je ovakvo grubo uzurpiranje vlasti, samovolja i svojevrsna diktatura samo još jedan dokaz da gradonačelnik Zenice nema rješenja za mnogobrojne gradske probleme, te da svoju nemoć pokušava prebaciti na čestite i poštene članove Gradskog vijeća.

ASDA stranka će i dalje inicirati i učestvovati u donošenju najboljih rješenja u korist svih naših građana, ali će i ubuduće nastaviti sa iznošenjem svih opstrukcija koje se na tom putu budu pojavljivale u toku demokratskog odlučivanja većine u Gradskom vijeću.

Gradski odbor A-SDA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno