Politika

Saopćenje za javnost A-SDA: Centralna tribina u Varešu

Saopćenje za javnost A-SDA: Centralna tribina u Varešu  – Jušer je A-SDA za evropsku BiH održala centralnu izbornu tribinu u Varešu. Na tribini je uvodničar Avdija Kovačević, bivši načelnik ovog grada, iznio teške uslove u kojima žive stanovnici Vareša.

On je naglasio da je provođenje programa mjera A-SDA od ključnog značaja za privredni i ekonomski razvoj, te za vraćanje dostojanstva običnog čovjeka. Predsjednik KO A-SDA Zeničko-dobojskog kantona i nosilac liste za Skupštinu ZDK, mr. Ramo Isak, istakao je da će A-SDA vratiti ovaj grad sa političkih margina ZDK, te da oni koji su izazvali ovako teško stanje tokom proteklih dvadeset godina nisu u stanju i da ga poprave.

Na tribini su predstavljeni i ostali prisutni kandidati sa izbornih listi A-SDA, koji su govorili o mjerama koje će preduzeti ako budu izabrani za poslanike u zakonodavnim strukturama vlasti.

Tako su kandidati za Parlamentarnu skupštinu BiH istakli – dr. Taib Spahić, da će se zalagati za deprofesionalizaciju poslanika, a Sabahudin Sinanović je poručio mladima – ne mijenjajte državu, promijenite vlast! Nosilac liste za Parlament Federacije BiH, Halil Tuzlić, posebno je naglasio potrebu formiranja jedinstvenog zdravstvenog fonda i osiguranja liječenja stanovnika u Sarajevu.

Kantonalni odbor A-SDA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem