Politika

Saopćenje za javnost: 21. godišnjica Stranke penzionera/umirovljenika BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska  organizacija Stranke penzionera/umirovljenika BiH grada  Zenica , svim  članovima  Stranke u Bosni i Hercegovini,  a posebno svim članovima Gradske organizacije Stranke penzionera/umorivljenika BiH Grada Zenica , čestita 27.decembar Dan SPU BiH !

To je dan, kada su se u Zenici ujedinile tadašnje dvije stranke penzionera/ umirovljenika koje su egzistirale u Bosni i Hercegovini . Naime do ujedinjenja  i formiranje nove stranke je došlo 27.12.2001.godine u Zenici kada su se ujedinile Demokratska stranka penzionera BiH  i Stranka penzionera Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovo je prilika da se penzioneri podsjete  , s jedne strane , na osnivače i istaknute članove Demokratske stranke penzionera BiH na  čijem su čelu bili  Alojzije Knezović, Vaso Šolaja, Boro Tomić, Mehmed Nurkanović i mnogi drugi i s druge strane na istaknute članove Stranke penzionera FBiH na čijem čelu su bili HuseinVojniković, Avdija Uzunović , Sako Isak, Hamid Begovac i mnogi drugi.

Ovo su bila vremena kada je svijest penzionera bila na tzv.visokom političkom nivou i kada su neovisno od drugih političkih stranaka   penzioneri imali izabrane svoje predstavnike  na svim nivoima vlasti kao npr . jednog  zastupnika  u državnom parlamentu, po dva zastupnika u Parlamentu Federacije BiH, vijećnike u opšinskim i gradskim vijećima kao i zastupnike u Kantonalnim skupštinama.

To je bilo zlatno doba penzionerske stranke.

Za ovaj Dan , 27.12. Dan Stranke penzionera/umirovljenika BiH , rukovodstvo Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika BiH Grada Zenica, poziva sve penzionere sa područja Grada Zenica, da se učlane u svoju stranku, da nam se obrate i da zajedno, s obzirom na našu brojnost, sami sebi na predstojećim lokalnim izborima 2024.godine izaberemo svoje predstavnike koji će nas najvjerodostojnije zastupati i boriti se za poboljšanje ukupnog socijalnog i društvenog statusa najbrojnije, potencijalne izborne baze, penzionerske populacije. Kancelarija Stranke penzionera je u zgradi naspram tzv. „Poliklinike“ a dežurni u prostorijama su ponedjeljkom, srijedom i petkom od 11:00 do 13:00.Možete nas u naznačene termine kontaktirati na telefon: 032 970 298.

Dođite da zajedno stvaramo bolje uslove života za sebe!

Povodom Dana Stranke penzionera /umirovljenika BiH Gradska organizacija organizuje druženje članova i gostiju u prostorijama Stranke u 10:00 sati kada će biti podijeljne  zahvalnice najaktivnijim ali i donatorima. Očekujemo Vas.

Predsjednik Gradske oranizacije SPU BiH Zenica mr.Mehmed Rahmanović,prof.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno