Politika

Saopćenje: Vrandučka regija važna za Zenicu – unaprijediti infrastrukturu i podržati turizam

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, sa saradnicima, nastavio je obilazak mještana u mjesnim zajednicama, a jučer je posjetio MZ vrandučke regije i to Gladoviće, Koprivnu i Vranduk.

Tom prilikom, gradonačelnik Kasumović razgovarao je sa rukovodiocima povjerenstava MZ i brojnim mještanima koji su iznijeli svoje priroritete, ali i iskoristili priliku susreta sa njim kako bi razgovarali o prioritetima koje Gradska uprava treba realizirati kako bi se poboljšali uslovi života.

“I ovoga puta sam se uvjerio da je nemjerljivo manji broj zahtijeva u posjećenim mjesnim zajednicama što jasno govori kako je Gradska uprava sa mnom na čelu radila na konkretnim stvarima koje će olakšati život mještanima ove, za cijelu Zenicu, važne vrandučke regije. Na ovom dijelu grada nalaze se prelijepi prirodni predjeli iskoristivi za planinski turizam, ali svakako tu je tvrđava koja kroz popularizaciju može biti dodatna vrijednost ovih mjesnih zajednica i cijelog grada,” kazao je gradonačelnik Kasumović.

Prilikom susreta sa mještanima MZ Gladovići, gradonačelnik je razgovarao o potrebi rješavanja preostalih infrastrukturnih radova, posebno važnosti sanacije dijela klizišta u ovoj mjesnoj zajednici te prioritetima preostalih komunalnih radova. Razgovarano je i o podršci radu džematskom odboru, koje je zamolio da svoje zahtjeve dostavljaju putem nadležnog Medžlisa a da će on biti podrška u radu vjerskih zajednica ali i crkava jer su to nerijetko u udaljenijim mjestima jedini prostori društvenog života te svakako imaju veliku važnost u duhovnom smislu za mještane.

Gradonačelnik je prilikom susreta sa mještanima MZ Koprivna, između ostalog, rekao, “nastavljamo sa rješavanjem važnih i po vašim prijedlozima prioritetnih problema poput zaštitne ograde koja treba da osigura bezbijednost učesnika u saobraćaju. Također, mnogo je pitanja koja su nastala izgradnjom autoputa koji se gradi kroz ovu MZ i tu ćemo biti jaka podrška mještanima da se ispoštuju svi postignuti dogovori u smislu prijateljskog okruženja. Država se mora razvijati i to je jasno, ali svakako se moraju osigurati i uslovi nastavka ugodnog života mještanima mjesnih zajednica kroz ili pored kojih će proći autoput.”

Prilikom posjete MZ Vranduk, gradonačelnik Kasumović je pažljivo saslušao prijedloge i zahtjeve predstavnika svih zaseoka ove mjesne zajednice. Skoro svi zahtjevi su u procedurama kod nadležnih gradskih službi te se uskoro može očekivati njihova realizacija.

“Vranduk je važno mjesto za Zenicu i cijelu našu zemlju. Ovdje posebno moramo voditi računa o načinu rješavanja infrastrukturnih radova jer se odvijaju nerijetko u prostorima neposredne blizine nacionalog spomenika vrandučke tvrđave. Posebno se treba voditi računa o Varošištu i Ljubetovu. U Varošištu ćemo graditi dječije igralište po želji naših najmlađih sugrađana iz ovog zaseoka, ali i pokrenuti procedure oko izgradnje tako potrebnog mosta koji će povezati Varošište sa susjedom mjesnom zajednicom. Radit ćemo i na jačanju saradnje sa UG “Vrandučka ašlama” jer nam je važno da se društveni život ovdje obogati te ojača turistička ponuda,” kazao je gradonačelnik.

Posjete mjesnim zajednicama se nastavljaju prema utvrđenom rasporedu već u petak, 16. februara, a gradonačelnik će posjetiti četiri gradske mjesne zajednice i to Sejmen u 13.30 sati, Jaliju u 14 sati, Novu Zenicu u 14.45 sati te Blatušu u 15.30 sati..

SAOPĆENJE ZA JAVNOST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno