Zenica

Saopćenje: Uspješno dovršena rekonstrukcija četiri društvena doma u 2023.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi i modernizirani društveni domovi estetski dobitak za lokalnu zajednicu i funkcionalna platforma za različite događaje i okupljanja

U sklopu investicionog održavanja društvenih domova u Zenici, u 2023. godini izvršena je uspješna rekonstrukcija, adaptacija i sanacija četiri doma: Kasapovići, Topčić Polje, Gornja Gračanica i Seoci.

Rekonstrukcija Društvenog doma “Kasapovići” obuhvatila je potpunu rekonstrukciju krova, utopljavanje fasade, zamjenu vanjske stolarije, sanaciju prilaznog stepeništa te renoviranje unutrašnjih prostorija doma. Nakon završetka radova 16. 8. 2023., ukupni troškovi, uključujući nadzor, iznosili su 178.499,00 KM (s PDV-om).

Sanacija Društvenog doma “Topčić Polje” obuhvatila je djelimičnu zamjenu i rekonstrukciju krova te rekonstrukciju gromobranije. Radovi su završeni 16. 10. 2023., a ukupni troškovi, s troškovima nadzora, iznosili su 34.293,99 KM (s PDV-om).

Rekonstrukcija Društvenog doma “Gornja Gračanica” obuhvatila je utopljavanje fasade, zamjenu unutrašnje i vanjske stolarije, sanaciju krovne rešme te potpuno renoviranje unutrašnjosti doma. Radovi su uspješno završeni 15. 12. 2023., a ukupni troškovi, s troškovima nadzora, iznosili su 81.663,34 KM (s PDV-om).

Sanacija Društvenog doma “Seoci” obuhvatila je djelimičnu sanaciju i zamjenu krova. Radovi su završeni 30. 11. 2023., a ukupni troškovi, s troškovima nadzora, iznosili su 38.275,78 KM (s PDV-om).

Nakon uspješno dovršene rekonstrukcije četiri društvena doma tokom 2023. godine, očekuje se poboljšanje kulturnih i zajedničkih aktivnosti u ovim prostorima. Novi i modernizirani društveni domovi predstavljaju ne samo estetski dobitak za lokalnu zajednicu, već i funkcionalnu platformu za različite događaje i okupljanja.

U sklopu obnove, unaprijeđeni su prostori za kulturne manifestacije, edukaciju i sportske aktivnosti, prateći savremene standarde i potrebe zajednice.

Osim toga, obnova društvenih domova pridonosi i održavanju lokalnog identiteta, stvarajući prostor gdje se zajednica može okupiti, razmjenjivati ideje te učestvovati u različitim društvenim inicijativama. Organizacije civilnog društva, kulturna udruženja i lokalne škole sada imaju adekvatan prostor za svoje aktivnosti, što će dodatno ojačati socijalnu koheziju u zajednici.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno