Politika

Saopćenje Stranke za BiH ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje Stranke za BiH ZDK- Građani su svakim danom i sve više ogorčeni odnosom koji najodgovorniji kadrovi iz vladajućih struktura manifestiraju prema državi i prema državnim institucijama. Razočarenje građana se svakodnevno pojačava posebno zbog činjenice da su podržali i podržavali kadrove koji su nedostojni dužnosti koje vrše.

Umjesto obećavanih promjena kontinuirano se režiraju i serviraju politički događaji kojima se ugrožavaju sadržaji državnosti, negiraju ili blokiraju državne institucije. Načinom na koji vrše vlast, sa privilegijama koje nezasluženo uživaju, aktuelni vlastodršci se rugaju građanima i institucijama pravne države, ismijavaju očigledne činjenice, što za posljedicu ima opću hipokriziju društva i degradaciju sistema.

Zbog tog razočarenja, a dodatno potaknuti akcijom koja se ovih dana realizira u svim općinskim organizacijama Stranke za Bosnu i Hercegovinu na području kantona na reevidenciji članstva i prijemu novih članova, građani se u sve većem broju primiću Stranci za Bosnu i Hercegovinu, koja je bila i ostala na braniku očuvanja državnosti Bosne i Hercegovine. Svrstavanje uz ideju i interes građana za Stranku za Bosnu i Hercegovinu se svakodnevno pojaćava i sve više dobija na intenzitetu.

Za samo desetak dana, koliko traje akcija stranka je bogatija za mnogo novih članova u organizacijama u Visokom, Kaknju, Žepču, Tešnju, Zavidovićima. Rezultati sa početka akcije, iako još nisu manifestni, posebno su izraženi u zeničkoj organizaciji kojoj su pristupila nova 94 člana. Uporedo sa ovom akcijom u općinskim organizacijama se realiziraju i sadržaji aktivnosti kojima je cilj dalje razvijanje teritorijalne organizacije i omasovljenje novim članovima.

Kantonalno vijeće Stranke za BIH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno