Politika

Saopćenje SPU BiH ZDK: Propao i drugi pokušaj primopredaje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPŠTENJE   ZA   JAVNOST PROPAO  I  DRUGI  POKUŠAJ  PRIMOPREDAJE !

Da u Stranci Penzionera / Umirovljenika BiH  sve ne štima  kako treba ,  pokazao je opravdani prekid nastavka 3.Kongresa SPU BiH u Zenici od 16.01.2024.godine ,  ali i današnji  drugi po redu neuspjeli  pokušaj  primopredaje  pečata , kancelarije , dokumentacije, finansijskog stanja sa 31.12.2023.godine u Kantonalnoj organizaciji  i stvari  Kantonalne organizacije Stranke penzioner/umirovljenika,  između starog  i novog Predsjednika Kantonalne organizacije SPU BiH ZDK-a, posredstvom Komisije za primopredaju  i Predsjednika SPU BiH Sokić Dževahida.

Naime na održanoj Izvještajno-izbornoj Konferenciji Kantonalne organizacije SPU BiH ZDK-a u Zavidovićima od 13.01.2024.godine, uz prisustvo Predsjednika SPU BiH Sokić Dževahida , Konferencija je jednoglasno  sa 48 glasova prisutnih delegata Konferencije , u sklopu 11. tačke dnevnog reda Konferencije, na prijedlog samog Predsjednika Stranke Sokić Dževahida,  donijela zaključak da se izvrši primopredaja pečata, kancelarije , dokumentacije, finansijskog stanja sa 31.12.2023.godine u Kantonalnoj organizaciji i stvari Kantonalne organizacije SPU BiH ZDK-a na adresi ul. Bulevar Kulina bana 28 D u Zenici, u roku od 7 (sedam) dana od završetka Konferencije ( taj rok je bio 20.01.2024.godine).

Na uredno proslijeđen poziv za primopredaju za 20.01.2024.godine , upućen od novoizabranog Predsjednika Kantonalne organizacije Penzionera/Umirovljenika , Halilović Hidajeta , nisu se odazvali prethodni Predsjednik Kantonalne organizacije Humić Hidajet i Predsjednik SPU BiH Sokić Dževahid. Komisija za primopredaju je u zakazano vrijeme bila na licu mjesta ali bez uspjeha.

Na drugi upućeni poziv za primopredaju , zakazanu za subotu 27.01.2024.godine u 11:00 sati , ponovo se nisu odazvali raniji Predsjednik Kantonalne organizacije Humić Hidajet niti  Predsjednik SPU BiH Sokić Dževahid. Ponovo je komisija za primopredaju bila na licu mjesta ali opet bez uspjeha.

Ovo je primjer samovolje Predsjednika SPU BiH Sokić Dževahida , koji ne dozvoljava da se primopredaja izvrši dok se ne okonča 3.Kongres SPU BiH , što nema nikakve logike niti veze sa ovim tehničkim zadatkom koji je Konferencija Kantonalne organizacije naložila tada izabranoj komisiji za primopredaju.

Ovo je pravi primjer opstrukcije u radu Kantonalne organizacije , koja je 13.01.2024.godine nakon dužeg vremena , poništavanja i ponavljanja radnji vezanih za održavanje Izvještajno –izborne Konferencije čiji je nalogodavac bio Predsjednik Sokić, u skladu sa usvojenim Poslovnikom , drugim aktima i Statutom SPU BiH , na legalan, statutaran i zakonit način izabrala Predsjednika Kantonalne organizacije ( Halilović Hidajet) i ostale Statutom predviđene organe , koji su takođe i konstituisani.

Na ovaj način trpi članstvo Kantonalne organizaciije sa preko 4.100  članova kao i članovi organa Kantonalne organizacije , koji imaju na pretek obaveza i posla , pogotovo imajući u vidu činjenicu da su nam naredni Lokalni izbori 2024.godine pred vratima.

Odgovornost za nerad i neaktivnost Kantonalne organizacije i njenih organa pada na one koji ne dozvoljavaju , iz nesuvislih i samo njima znanih razloga , na čelu sa Predsjednikom Sokićem normalan rad , primopredaju i stvaranje osnovnih uslova za rad jer se sjednice neće i nemogu raditi na livadi!

Kao legalisti ostaje nam da hitno zeničkom Sudu uputimo zahtjev za uvođenje privremene mjere , kako bi Sud svojom odlukom ishodio izvršenje primopredaje  pečata , kancelarije , dokumentacije, finansijskog stanja sa 31.12.2023.godine i stvari  Kantonalne organizacije Stranke Penzionera/Umirovljenika,  što podrazumijeva utvrđivanje finansijskog stanja  Kantonalne organizacije na dan primopredaje , putem Odjeljenja finansijske policije u Zenici.

Predsjednik Kantonalne organizacije SPU BiH ZDK-a Halilović Hidajet , s.r.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno