Politika

Saopćenje SDA Zenica: Zeničankama, Bosankama i Hercegovkama sretan 8. mart – Međunarodni dan žena

Podijeli ovu vijest:

Osmi mart se obilježava u znak sjećanja na početke borbe za emancipaciju i prava žena. Naše društvo prati civilizacijske iskorake u tom pravcu, ali ne smijemo zaboraviti da borba za ravnopravnost i dostojanstvo žena nije završena, nego su milioni žena još uvijek izložene nasilju, poniženjima i diskriminaciji.

Svi zajedno moramo učiniti sve što je u našoj moći da ženama omogućimo da se snažnije angažiraju u društvenom životu, budu ekonomski, socijalno i politički ravnopravne s muškarcima, jer će snažna i obrazovana žena biti još stabilniji stub porodice i društva, a svijet čini boljim, pravednijim i mirnijim.

PROČITAJTE I:   Rok za prijavu za glasanje u BiH iz inostranstva ističe 19 jula: Do sada proces završile 32.124 osobe

Jednakopravnost i prava žena ne smiju biti deklarativni, nego moramo uspostaviti sistem vrijednosti i društvo jednakih šansi za muškarce i žene.

Stoga, želimo da vam 8. mart, ali i svaki drugi dan u godini, bude ispunjen radošću, ljubavlju i pažnjom koju uistinu zaslužujete.

SDA Zenica

 

 

 

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno