Politika

Saopćenje SDA Zenica: Stanovnici Babinskog sliva ne smiju oprostiti Kasumoviću blokadu rekonstrukcije puta Zenica-Babino

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rukovodstvo Stranke demokratske akcije Zenica, na čelu s predsjednikom Nezirom Pivićem, upriličilo je posjetu Mjesnom odboru SDA Babino povodom završetka rekonstrukcije prve dionice puta Zenica-Babino u dužini od 1.200 metara. Rekonstrukciju je sa jedan milion maraka finansirala Vlada Zeničko-dobojskog kantona, a izgrađena je moderna saobraćajnica sa svim potrebnim cestovnim objektima.

Obraćajući se simpatizerima SDA i mještanima Babinskog sliva, Pivić je podsjetio da je rekonstrukcija puta Zenica-Babino bila predviđena i izbornom platformom “101 projekat za jak ZDK” s kojom je SDA dobila povjerenje birača na izborima 2018. godine. Projekat je putem izabranih predstavnika SDA i koalicionih partnera, podržala Vlada Zeničko-dobojskog kantona, ali je, kako je istakao, početak rekonstrukcije usporen zbog opstrukcija Gradske uprave Zenice na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

“Nisam naročito sretan jer smo u ovo vrijeme trebali da obilježavamo završetak druge dionice puta, za što smo ove godine osigurali dodatnih milion maraka. Bili ste glasni i ljuti zbog kašnjenja projekta, iako je jedini krivac aktuelni gradonačelnik koji ne samo da nije ispunio svoje obećanje da će izgraditi novu cestu, nego je blokirao SDA i nije nam dao da započnemo radove”, rekao je Pivić.

Pivić se zahvalio aktuelnoj Vladi Zeničko-dobojskog kantona na čelu s premijerom Mirzom Ganićem, a posebno prethodnom premijeru Miralemu Galijaševiću, aktuelnom predsjedniku SDA ZDK, za koga je rekonstrukcija puta Zenica-Babino, koji je u međuvremenu prekategorisan iz lokalnog u regionalni, bila jedan od najvažnijih prioriteta u gradu Zenici.

“Nova Vlada, koju također predvodi SDA, nastavila je velike projekte koje je započela Vlada premijera Galijaševića i odredila da su ti projekti prioritet. Veoma je važno za stanovnike Babinskog sliva da se započne rekonstrukcija druge dionice, koju je Gradska uprava također dugo blokirala, i to im ne smijete zaboraviti i oprostiti”, rekao je predsjednik SDA Zenica.

Premijer Mirza Ganić je naglasio da je stvaranje boljih uslova za život stanovnika Babina jedan od glavnih prioriteta Vlade Zeničko-dobojskog kantona, podsjetivši da je, pored dodatnog iznosa od jedan milion maraka za rekonstrukciju druge dionice u Babinu, u kantonalnom budžetu planirano 600.000 KM za rekonstrukciju prve dionice ove regionalne ceste u općini Kakanj, te da su izdvojena i dodatna sredstva za održavanje puta.

“Očekujemo da će veoma brzo krenuti procedure raspisivanja tendera za radove na dionicama za koje su odobrena sredstva. Ponosni smo što smo za regionalni put Zenica-Babino-Kakanj opredijelili 2,6 miliona KM, što je sigurno jedna od najvećih investicija koju je do sada dobio ovaj kraj. Također, očekuje se i početak radova na rekonstrukciji škole u Seocima, a planirana su u skorije vrijeme i ulaganja u školu u Arnautima i Donjem Babinu. Ova vlada može, želi i hoće da radi u interesu svih građana”, rekao je Ganić.

Predsjednik SDA Zenica Nezir Pivić na kraju je uputio poruku okupljenim mještanima sela u Babinskom slivu i simpatizerima Stranke demokratske akcije.

“Pozivamo vas da na predstojećim Općinskim izborima prepoznate ko su vam prijatelji, a ko neprijatelji ovog kraja i da nam date potporu da nastavimo raditi na unapređenju uslova za život i rad, te da se što prije spojimo modernim putem sa općinom Kakanj gdje SDA također radi veoma kvalitetne projekte za boljitak njenih građana. U jedinstvu je snaga – do pobjede!”, poručio je Pivić.

 SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno