Politika

Saopćenje SDA Zenica: Stanovnici Babinskog sliva ne smiju oprostiti Kasumoviću blokadu rekonstrukcije puta Zenica-Babino

Podijeli ovu vijest:

Rukovodstvo Stranke demokratske akcije Zenica, na čelu s predsjednikom Nezirom Pivićem, upriličilo je posjetu Mjesnom odboru SDA Babino povodom završetka rekonstrukcije prve dionice puta Zenica-Babino u dužini od 1.200 metara. Rekonstrukciju je sa jedan milion maraka finansirala Vlada Zeničko-dobojskog kantona, a izgrađena je moderna saobraćajnica sa svim potrebnim cestovnim objektima.

Obraćajući se simpatizerima SDA i mještanima Babinskog sliva, Pivić je podsjetio da je rekonstrukcija puta Zenica-Babino bila predviđena i izbornom platformom “101 projekat za jak ZDK” s kojom je SDA dobila povjerenje birača na izborima 2018. godine. Projekat je putem izabranih predstavnika SDA i koalicionih partnera, podržala Vlada Zeničko-dobojskog kantona, ali je, kako je istakao, početak rekonstrukcije usporen zbog opstrukcija Gradske uprave Zenice na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

“Nisam naročito sretan jer smo u ovo vrijeme trebali da obilježavamo završetak druge dionice puta, za što smo ove godine osigurali dodatnih milion maraka. Bili ste glasni i ljuti zbog kašnjenja projekta, iako je jedini krivac aktuelni gradonačelnik koji ne samo da nije ispunio svoje obećanje da će izgraditi novu cestu, nego je blokirao SDA i nije nam dao da započnemo radove”, rekao je Pivić.

PROČITAJTE I:   Saopćenje: Pivić - Hvala svima koji su pomogli u obilježavanju 32 godine SDA Zenica

Pivić se zahvalio aktuelnoj Vladi Zeničko-dobojskog kantona na čelu s premijerom Mirzom Ganićem, a posebno prethodnom premijeru Miralemu Galijaševiću, aktuelnom predsjedniku SDA ZDK, za koga je rekonstrukcija puta Zenica-Babino, koji je u međuvremenu prekategorisan iz lokalnog u regionalni, bila jedan od najvažnijih prioriteta u gradu Zenici.

“Nova Vlada, koju također predvodi SDA, nastavila je velike projekte koje je započela Vlada premijera Galijaševića i odredila da su ti projekti prioritet. Veoma je važno za stanovnike Babinskog sliva da se započne rekonstrukcija druge dionice, koju je Gradska uprava također dugo blokirala, i to im ne smijete zaboraviti i oprostiti”, rekao je predsjednik SDA Zenica.

Premijer Mirza Ganić je naglasio da je stvaranje boljih uslova za život stanovnika Babina jedan od glavnih prioriteta Vlade Zeničko-dobojskog kantona, podsjetivši da je, pored dodatnog iznosa od jedan milion maraka za rekonstrukciju druge dionice u Babinu, u kantonalnom budžetu planirano 600.000 KM za rekonstrukciju prve dionice ove regionalne ceste u općini Kakanj, te da su izdvojena i dodatna sredstva za održavanje puta.

PROČITAJTE I:   Izetbegović u Zenici: Sve što očekujemo od susjeda je da poštuju nas i međunarodne ugovore

“Očekujemo da će veoma brzo krenuti procedure raspisivanja tendera za radove na dionicama za koje su odobrena sredstva. Ponosni smo što smo za regionalni put Zenica-Babino-Kakanj opredijelili 2,6 miliona KM, što je sigurno jedna od najvećih investicija koju je do sada dobio ovaj kraj. Također, očekuje se i početak radova na rekonstrukciji škole u Seocima, a planirana su u skorije vrijeme i ulaganja u školu u Arnautima i Donjem Babinu. Ova vlada može, želi i hoće da radi u interesu svih građana”, rekao je Ganić.

Predsjednik SDA Zenica Nezir Pivić na kraju je uputio poruku okupljenim mještanima sela u Babinskom slivu i simpatizerima Stranke demokratske akcije.

“Pozivamo vas da na predstojećim Općinskim izborima prepoznate ko su vam prijatelji, a ko neprijatelji ovog kraja i da nam date potporu da nastavimo raditi na unapređenju uslova za život i rad, te da se što prije spojimo modernim putem sa općinom Kakanj gdje SDA također radi veoma kvalitetne projekte za boljitak njenih građana. U jedinstvu je snaga – do pobjede!”, poručio je Pivić.

 SDA ZENICA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno