Politika

Saopćenje SDA Zenica: Sretan 20. mart – Dan grada Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naša Zenica danas slavi 586. rođendan. Ime našeg grada spominje se u dubrovačkom trgovačkom dokumentu na današnji dan 1436. godine, pa se 20. mart obilježava kao Dan grada Zenice.

Naš grad je prošao put razvoja od srednjovjekovne kasabe do industrijskog centra bivše zajedničke države, a tokom agresije je imao strateški značaj za odbranu ovog dijela Bosne i Hercegovine i utočište za desetine hiljada izbjeglica.

Poslije rata okrenuli smo se razvoju, da bi sredinom 2000-tih postali lideri u infrastrukturnim projektima u svim oblastima, zahvaljujući prevashodno Gradskoj upravi koju je predvodio naš rahmetli gradonačelnik Husejin Smajlović.

Nažalost, naš grad posljednjih godina stagnira i ostali smo bez najvećih simbola, ali iskreno vjerujemo da će se naša Zenica ponovo vratiti na kolosijek razvoja i bolje perspektive za našu djecu.

Svim građankama i građanima Zenice, ali i svima onima koji naš grad nose u srcu, želimo sretan 20. mart – Dan grada Zenice!

Press SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno