Politika

Saopćenje sa pete (hitne) sjednice Skupštine ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje sa pete (hitne) sjednice Skupštine ZDK – Skupština Zeničko-dobojskog kantona održala je 5. (hitnu) sjednicu koja je sazvana na osnovu inicijative koju je potpisalo 18 zastupnika koji su za vođenje sjednice ovlastiti zastupnika Sejada Zaimovića. Na samoj sjednici je predložen i utvrđen dnevni red od četiri tačke dnevnog reda.

U okviru prve tačke dnevnog reda zastupnici su donijeli Odluku o izmjenama Odluke o potvrđivanju prijedloga kandidata za mjesto predsjedavajućeg i/ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine, nakon čega su potvrđeni kandidati između sebe donijeli Odluku o izboru predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona kojom je na mjesto predsjedavajuće Skupštine izabrana Amira Hadžić, a za zamjenike predsjedavajuće Ivo Tadić i Mladen Simić.

U okviru druge i treće tačke dnevnog reda su donesene dvije Odluke  i to Odluka o izmjenama Odluke o osnivanju Kluba poslanika Bošnjaka 8. saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona i Odluka o izmjenama Odluke o osnivanju Kluba poslanika Hrvata 8. saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Ovim Odlukama za novog predsjednika Kluba poslanika Bošnjaka izabran je Sejad Zaimović, a za novog zamjenika predsjednika Kluba izabran je Omer Škaljo, dok je za novog predsjednika Kluba poslanika Hrvata izabran Kajić Andrej, a za novu zamjenicu predsjednika Kluba izabrana Dugonjić Vedrana.

U skladu sa novonastalim promjenama u rukovodstvu pomenutih klubova naroda, kao i promjenama u rukovodstvu klubova poslanika nekih političkih stranaka zastupljenih u Skupštini Kantona, u okviru četvrte tačke dnevnog reda Skupština je donijela Odluku o izmjenama Odluke o obrazovanju Kolegija Skupštine.

Stručna služba Skupštine ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno