Politika

Saopćenje sa 8. sjednice Skupštine ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje sa 8. sjednice Skupštine ZDK – Skupština Zeničko-dobojskog kantona danas je održala 8. sjednicu za koju je predložen i utvrđen dnevni red od jedne tačke dnevnog reda. U okviru prve i jedine tačke tačke dnevnog reda zastupnici su po hitnom postupku donijeli Zakon o dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima Zeničko-dobojskog kantona.

Ovim dopunama će biti omogućeno finansiranje svih potreba Uprave policije, jer je Zakonom o unutrašnjim poslovima policijski komesar ovlašten da odlučuje o svim pitanjima koja se odnose na raspolaganje budžetskim sredstvima za Upravu policije, (plaće, naknade i druga materijalna prava zaposlenih u Upravi policije, nabavke potrebnih sredstava i opreme za rad, školovanje kadeta i sl.), a u Budžetu za 2019. godinu nisu planirana sredstva za Upravu policije.

S tim u vezi predložene dopune Zakona o unutrašnjim poslovima je bilo potrebno donijeti u hitnom postupku, a kojima se uređuju odnosi i pitanja za koje postoji neodložna potreba radi spriječavanja štetnih posljedica u smislu nesmetanog funkcionisanja Uprave policije, kao i posljedica koje bi mogle nastupiti u slučaju donošenja predloženih dopuna Zakona u redovnom postupku.

Stručna služba Skupštine ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno