Politika

Saopćenje sa 57. sjednice Skupštine ZDK 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje sa 57. sjednice Skupštine ZDK  – Skupština Zeničko-dobojskog kantona na 57. sjednici koja je održana u obnovljenoj Velikoj sali Skupštine razmatrala je pet od ukupno sedam tačaka utvrđenog dnevnog reda.

U okviru prve tačke dnevnog reda Skupština je donijela Odluku o izmjeni Odluke o kriterijima za imenovanje u Nadzorni odbor Agencije za privatizaciju Zeničko-dobojskog kantona.

Inicijativa Ibrahima Plančića, poslanika u Skupštini Kantona, za izmjenu Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu nije dobila potrebnu podršku poslanika u Skupštini da bi bila prihvaćena. Takođe ni Inicijativa Midhata Delića, poslanika u Skupštini Kantona za pripremu i usvajanje Nacrta Zakona o državnoj službi u Zeničko-dobojskom kantonu nije dobila potrebnu podršku poslanika u Skupštini da bi bila prihvaćena.

Skupština Zeničko-dobojskog kantona je prihvatila Inicijativu Damira Jukića, poslanika u Skupštini Kantona za donošenje Rezolucije ili drugog pravnog akta u vezi sa podrškom izgradnji buduće trase auto-puta Sarajevo – Beograd preko teritorije Zeničko-dobojskog kantona preko Žepča – Zavidovića, poznata trasa Tuzla – Bijeljina do Beograda.

Sjednica je prekinuta u 17,55 sati, a termin održavanja nastavka 57. sjednice će utvrditi Kolegij Skupštine Zeničko-dobojskog kantona shodno odredbama Poslovnika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Stručna služba Skupštine



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno