Rukomet

Saopćenje RK Čelik: Novi poraz protiv ŠR Čelik Junior

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Utakmica 20. kola Prve lige FBiH Čelik – Škola rukometa Čelik Junior. Rezultat: 27:30 (poluvrijeme 15:13). Igrano u sportskoj dvorani u Kaknju, jer je ekipa Škole rukometa Čelik junior odbila da igra utakmicu u petak uveče u Gradskoj areni Husejin Smajlović. Sudije Jasmin Mulahasanović i Igor Širić. Delegat: Robert Alibegović. Isključenja: RL Čelik 10 minuta, RK Škole rukometa Junior 4 minuta. Sedmerci: Čelik 2 (0), Škole Junior 12 (9).

RK Čelik – RK Škola rukometa Čelik Junior 27:30 (15:13)
RK Čelik vodio do 43. minute utakmice, i po 4 gola razlike, a onda, kad je trebalo da se razlika još poveća, došlo je do nekoliko grešaka iskusnih igrača Čelika i do konačne pobjede Škole Junior sa 3 gola razlike
Uprava Kluba najavila analizu i velike rezove, a klub sa tradicijom od 72 godine nije upitan: rješenja za Čelik će naći sam Čelik
RK ČELIK: Amir Došić (3), Mevludin Čehajić, Danijel Jurić (2), Adnan Sumbuljević, Faris Mrako (2), Mirza Dervenčić (1), Ante Dragičević (4), Tarik Kubat, Mario Filipović, Edin Gušić (8), Faris Rujanac (5), Dženan Hodžić, Velid Čelenka, Ajdin Starčević (2), Eldar Zukić, Ahmet Kačamaković. Trener: Miki Filipović.

ŠKOLA RUKOMETA ČELIK JUNIOR: Jasmin Omerović, Amer Ekinović, Anes Suljić (4), Adi Šabić, Ajdin Tufekčić, Damir Šabanović (1), Edhem Grabus (3), Stjepan Baltić (14), Malik Delić (2), Dženan Čeljo, Muhamed Ajanović (6), Ismar Đapo, Ahmet Sivac, Filip Ikić, Andrej Matošević, Amel Beganović. Trener: Vladimir Zeljko.

Trener Čelika Miki Filipović: Čestitam Juniorima na pobjedi
– U ovu utakmicu smo ušli još uvijek pod utiskom one utakmice od prije 7 dana, kada smo u ovoj istoj dvorani neočekivano izgubili protiv domaćina RK Kaknja, i taj rezultat nas je jako uzdrmao. U ovoj utakmici držali smo igru u svojim rukama čitavo vrijeme, sve do 43. minute, do kada protivnik praktično nije ni izjednačio, a kamoli poveo. A onda je kod našeg vođstva od tri gola razlike došlo do nekoliko grešaka naših iskusnih igrača u napadu i do promjene rezultata u korist Juniora. Čestitam Juniorima na pobjedi. Nemam običaj da komentarišem suđenje, ali ću samo reći da je sudijski par Mulahasanović – Širić dosudio čak 12 penala za Juniore, a za nas 2, da smo imali 10 minuta isključenja, a Juniori 4 minuta. Pa prosudite sami – kaže Filipović.

U ekipi RK Čelika se niko nije posebno istakao. Golman Mevludin Čehajić je dobro počeo, branio bolje nego u nekoliko prethodih utakmica, što nije bilo dovoljno za pobjedu protiv upornih i požrtvovanih Juniora. Od iskusnog Mirze Dervenčića se više očekivalo, kao i od Ante Dragičevića, koji se očigledno nalazi u krizi forme.

Rješenja za Čelik će naći sam Čelik
Izjavu je nakon utakmice dao i predsjednik RK Čelika Pane Škrbić:

– Iskreno čestitam ekipi RK Škola rukometa Čelik Junior na pobjedi i želim im uspjeh u daljem takmičenju! Što se RK Čelika tiče, moram reći da smo obezbijedili maksimalne uslove za rad, da se dobro radilo i da smo nizali pobjede, 14 prvenstvenih pobjeda, sve do Kaknja prije 7 dana. Nakon dva uzastopna poraza, ja sam već izvršio određene konsultacije sa trenerom i članovima Upravnog odbora kluba i sigurno je da ćemo napraviti sveobuhvatnu analizu te rezove i da više ništa neće biti kao prije. Prije svega, postoji moralna odgovornost ljudi koji vode klub, od mene pa dalje, i Upravni odbor će ”mirne glave” utvrditi detaljnu analizu i odlučiti šta dalje. Pored rukovodstva kluba, bez obzira što je Klub posebno u posljednjih godinu dana napravio veliki pomak u radu, rastu i razvoju, sigurno je da će se Klub već sada zahvaliti nekim igračima. I to iz finansijskih razloga. Takođe je sigurno: RK Čelik će ostati i opstati i narednih decenija! Niko nema pravo da ruši ovaj klub nakon 72 godine postojanja! Sada je cilj da prvenstvo korektno privedemo kraju i utvrdimo šta dalje: sa novim ljudima, starim i novim igračima, RK Čelik ima snage da se u hodu prestroji iznutra, bez obzira na negativne pritiske i podvale sa strane: i od Grada, od nekih drugih klubova te neformalnih grupa i zlonamjernih pojedinaca. Odnose u RK Čeliku neće uređivati niko sa strane! RK Čelik je institucija! RK Čelik ostaje Čelik! Sa ovim ili onim ljudima, sa ovim ili onim igračima, ali sa istinskim Čelikovcima, koji RK Čelik nose u srcu! – izjavio je Škrbić.

Iako se nakon odigravanja 20. kola RK Čelik i dalje nalazi na prvom mjestu sa 29 bodova, RK Jajce ima 26, a Škola rukometa Čelik Junior je i dalje na petom mjestu sa 20 bodova, stvari su se suštinski znatno promijenile.

Saopćenje RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno