Zločini

SAOPĆENJE: Regionalna advokatska komora Zenica – Osuda vandalskog napada na advokata Samira Karahasnovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST – Regionalna advokatska komora Zenica, najoštrije osuđuje vandalski, brutalni napad na advokata Samira Karahasanovića, čiju kancelariju su noću u nedjelju 03.12.2023. godine, oštetili nepoznati počinioci/počinilac.

Vandalskim činom, brava na vratima advokatske kancelarije kolege Karahasanovića napunjena je specifičnom materijom zbog čega je nije bilo moguće otključati, tabla sa natpisom imena advokata je oštećena, a na vratima je urezan natpis ”SMRT”.

Navedeno postupanje smatramo podmuklim i mučkim napadom a ujedno i pokušajem zastrašivanja advokata.Takav čin ne predstavlja samo atak na pojedinačnog advokata već i na kompletnu advokatsku zajednicu, i šalje poruku da živimo u društvu opće nesigurnosti svakog pojedinca.

Stoga ga i treba tumačiti kao prijetnju svim građanima.

Advokatska komora izražava svoju zabrinutost zbog ovog i sličnih, sve učestalijih napada na advokate i njihovu imovinu, te zahtijeva od nadležnih organa i instucija hitnu reakciju u cilju otkrivanja i procesuiranja počinioca ovog gnusnog krivičnog djela.

Predsjednica Upravnog odbora Regionalne advokatske komore Zenica
Advokat Emira Alić

FOTO: ARHIV



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno