Politika

Saopćenje: Prvi korak prema izgradnji Specijalističke bolnice za srce u Zenici, Investitor uplatio naknadu prema ugovoru Gradu Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Prvi korak prema izgradnji Specijalističke bolnice za srce u Zenici: Investitor uplatio naknadu prema ugovoru Gradu Zenica”

Kao što je zenička i bosanskohercegovačka javnost upoznata, proteklih dana u Gradskoj upravi Zenica potpisan je Ugovor o osnivanju i pravu građenja za izgradnju i uspostavljanje Specijalističke zdravstvene ustanove za liječenje bolesti srca i kardiovaskularnog sistema. Ugovor su potpisali gradonačelnik Fuad Kasumović u ime Grada Zenica i prof. dr. sci. med. Mirsad Kacila, u ime Nosioca prava građenja.

Tom prilikom gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović istakao je kako, “poslije trideset godina na gradskom građevinskom zemljištu, koje se nalazi u kompleksu Kantonalne bolnice Zenica, gradit će se specijalizirana zdravstvena ustanova koja je nesagledivo, po svim mišljenjima medicinske struke, potrebna građanima Zenice ali i cijeloga kantona.”

“Specijaliziranu zdravstvenu ustanovu, prema odlukama Komisije koju je potvrdilo Gradsko vijeće Zenica, gradit će PZU Specijalna bolnica “Centar za srce – KM” iz Sarajeva. Prema ugovoru definisano je da će Nosioc prava građenja pribaviti svu potrebnu dokumentaciju, navedenu ustanovu izgraditi, opremiti najsavremenijom tehnologijom te obezbijediti pacijentima dodatni kvalitet zdravstvenih usluga vezanih za kardiologiju, kardiohirurgiju, interventnu kardiologiju.”

Dio zeničke javnosti dezavuisao je građane svojim skepticizmom, sugerirajući da do realizacije ovog značajnog projekta neće doći. Stoga želimo ovoga puta obavijestiti sve naše sugrađane činjenicom da je danas investitor i nosilac prava građenja, PZU Specijalna bolnica “Centar za srce – KM”, izvršio uplatu naknade od 50.000,00 KM po ugovoru na račun Grada Zenica. Ovaj čin predstavlja i jasan dokaz da Grad Zenica neće ulagati svoja sredstva za izgradnju klinike, već naprotiv, budžet Grada će dobiti i nešto novca, pored svih benefita koje će pomenuta klinika donijeti građanima.

Ovaj korak svakako predstavlja prvi formalni čin koji pokazuje ozbiljnost Gradske uprave i investitora na putu izgradnje i uspostavljanja Specijalističke zdravstvene institucije za srce u Zenici, sve s ciljem da Zeničani mogu obavljati sve svoje kardiohirurške, kardiovaskularne i druge ozbiljne zahvate u svom gradu, besplatno i bez potrebe za transportom u druge gradove, što je do sada bio slučaj.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno