Biznis

Saopćenje Privredne komore ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom tragične nesreće na gradilištu firme ˝Famus gradnja 3˝ u sarajevskom naselju Marin dvor u kojoj su uslijed rušenja oplate i skele smrtno nastradala dva radnika a jedan teško povrijeđen Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona na zahtjev svojih članova iz sektora građevinarstva daje slijedeće saopštenje:

 U ovim trenutcima nemjerljivog bola i tuge izražavamo duboko saučešće porodicama nastradalih radnika, nadajući se da će uz pomoć drugih a naročito kompanije ˝Famus gradnja 3˝ smoći snage da ublaže nenadoknadivi gubitak svojih najmilijih.
 Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona podržava napore nadležnih istražnih organa Kantona Sarajevo na utvrđivanju istine o stvarnim uzrocima ove tragedije, bez prejudiciranja bilo čije odgovornosti, dok se postupak ne okonča na način predviđen zakonskim propisima.
 Ne osporavajući nadležnosti istražnih organa Kantona Sarajevo u provođenju radnji na utvrđivanju relevantnih činjenica o postojanju ili ne konkretne odgovornosti za ovaj tragičan događaj smatramo da hapšenje i određivanje pritvora od 30 dana upravi firme ˝Famus gradnja 3˝ kako je navedeno iz razloga: ˝što bi njihov boravak na slobodi mogao uznemiriti javnost˝, nije bilo neophodno i neprimjereno je odnosu rukovodstva ove kompanije prema posljedicama ove tragedije i stanju na terenu u pogledu stava javnosti, a istovremeno uhapšene i pritvorene rukovodioce ove kompanije onemogućava da lično učestvuju u konkretnim radnjama na pomoći porodicama nastradalih radnika, koje od njih to lično sa pravom očekuju. Napominjemo da su uhapšeni rukovodioci bili uvijek dostupni, kooperativni i na raspolaganju istražnim organima a da je kompanija ˝Famus gradnja 3˝ javno objavila spremnost da porodicama stradalih radnika nadoknadi svu materijalnu i nematerijalnu štetu, što je i medijski objavljeno.
 Očekujemo da će uhapšeni rukovodioci biti brzo pušteni na slobodu, kako bi se u ovim teškim trenutcima aktivno uključili u ublažavanje posljedica gubitaka ljudskih života svojih radnika i obezbijedili nastavaka rada kompanije.

PRIVREDNA KOMORA
ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno