Biznis Politika

Saopćenje: Potpisani ugovori za podsticaj prvih biznisa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisani ugovori za podsticaj prvih biznisa: 151.540,94 KM po Mjeri 1 – Podsticaj za ‘Moj prvi biznis u Gradu Zenica – START UP’

Današnje potpisivanje ugovora s privrednim subjektima, odnosno kandidatima koji su odabrani u okviru Javnog poziva za dodjelu podsticajnih sredstava u oblasti privrede za 2024. godinu, predstavlja važan korak u podršci razvoju poduzetništva.

Gradonačelnik Fuad Kasumović istakao je važnost stvaranja vlastite budućnosti kroz kreativan rad i poduzetništvo. “Danas sam sretan jer ove sedmice ovo je treći put kako po različitim mjerama dodjeljujemo podsticaje u okviru privrede. Posebno mi je drago da su danas s nama mladi ljudi koji pokreću svoje prve biznise i ova podrška Gradske uprave jeste konkretna podrška da nastave razvijati svoje biznise. Kroz naš inkubator prošlo je mnogo firmi te njih 90% je uspješno na tržištu, dok je od toga 60% mladih ljudi. Ovaj podatak govori da se perspektiva gledanja na poduzetništvo mijenja i to je veoma značajno”, naglasio je gradonačelnik Kasumović.

Amra Mehmedić, pomoćnica Gradonačelnika za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem, naglasila je važnost ulaganja u poduzetništvo kao ključnog faktora za ekonomski razvoj grada Zenica.

Ukupan iznos podsticajnih sredstava raspoređenih za oblast privrede iznosi 300.000,00 KM, te su sredstva raspoređena kroz nekoliko različitih Mjera.

Današnji događaj ne samo da obilježava uspjeh odabranih kandidata već i potvrđuje perspektivu poduzetništva, posebno među mladim generacijama, kao ključnog pokretača ekonomskog napretka.

Potpisivanje ugovora danas je obuhvatilo 23 kandidata koji su ispunili sve uslove za dobivanje podsticaja u ukupnom iznosu od 151.540,94 KM po Mjeri 1 “Podsticaj za ‘Moj prvi biznis u Gradu Zenica – START UP'”.

SAOPĆENJE ZA JAVNOSTStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno