Zenica

Saopćenje: Nove fasade na sedam zgrada u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska uprava Zenica i ove godine sufinansira projekat poboljšanja energestke efikasnosti stambenih zgrada, a ova praksa počela je prije šest godina. Tako će i ove godine biti obnovljeno sedam fasada, zamijenjena četiri azbestna krova, te pet ravnih krovova.

Podsjetimo, princip učešća je da 60 posto troškova snosi Grad Zenica za fasade, preostali dio etažni vlasnici objekata kolektivnog stanovanja, dok u projektu zamjene krovova Grad učestvuje sa 50 posto.

Intencija Gradske uprave Zenica već šest godina zaredom, ističe gradonačelnik Fuad Kasumović, je promijeniti sliku grada, ali i unaprijediti energetsku efikasnost u zgrada.

“Otkako sam gradonačelnik, realiziramo ovaj projekat koji ima isključivo pozitivne reakcije javnosti. Na ovaj način uljepšavamo sliku grada, smanjujemo sivilo koje sam zatekao, ali i štedimo našim građanima struju. Namjera Gradske uprave Zenica je realizirati ovaj projekat dok ne promijenimo sve fasade, naravno, tamo gdje postoji volja stanara”, kaže gradonačelnik Kasumović.

Ističe kako bi volio da su građani, naročito oni koji žive u strogom centru Zenice, spremniji za ovaj projekt, a koji izaziva isključivo pozitivne reakcije, kako bi se uža jezgra grada potpuno osvježila.

“Voljeli bismo da su građani spremniji, pogotovo kada govorimo o zgradama u centru grada i na udarnim lokacijama pa da promijenimo izgled strogog centra Zenice. Ovo je lijep projekat kojim smo već sada osvježili grad, ali volio bih da se to nastavi i ubuduće. Također, namjera mi je da pomoću granta uvodimo masovno utopljavanje kuća i izmjenu kućnih ložišta”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno