Nogomet

Saopćenje NK Čelik: I pored zaključaka GV, Gradska uprava nastavlja kršiti Sporazum – Klub oštećen za 213.873,89 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iako je Gradsko vijeće na svojoj 16. redovnoj sjednici održanoj 18.11.2021. donijelo jasan i nedvosmislen zaključak da na osnovu Sporazuma o međusobnoj saradnji Grad Zenica našem klubu na ime zakupnina poslovnih prostora mora isplatiti naplaćeni iznos kirija, to se nažalost još uvijek nije desilo.

Glavnica duga Grada prema klubu na današnji dan iznosi: 203.607,80 KM, a kamata 10.266,09 KM.

Naglašavamo kako privođenje gradonačelnika Fuada Kasumovića nikako ne može biti izgovor za nepoštivanje odluka Gradskog vijeća i nastavak kršenja sporazuma iz razloga što je Gradsko vijeće donijelo odluku da Gradska uprava sredstva mora uplatiti do 28.11.2021., dok je gradonačelnik Zenice priveden 01.12.2021.

Podsjećamo javnost da je pripremno ročište pred Općinskim sudom u Zenici u predmetu protiv Grada Zenica zakazano za 13.01.2022., ali svakako pozivamo Gradsku upravu da baš poput Gradskog vijeća konačno pokaže razum, uplati potrebna sredstva i prije ročišta, te konačno zaustavi sramotu koju građani Zenice već gotovo godinu dana trpe pred ostatkom države zbog odnosa Gradske uprave prema simbolu grada!

Također, naglašavamo i da je nepoštivanje odluka Gradskog vijeća krivično djelo na što će klub svakako ukazati nadležnim institucijama u slučaju nastavka kršenja sporazuma!

NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno