Zločini

Saopćenje MUP ZDK o napadu na premijera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 23.02.2015. godine, oko 19,30 sati, u ulici Sarajevska broj 41, Grad Zenica, u ugostiteljskom objektu „Belami“, od strane lica B.D. iz Zenice, izvršen je fizički napad na premijera Zeničko-dobojskog kantona Husejnagić Muniba iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede.

Odmah nakon prijave o navedenom događaju, na lice mjesta su izašli policijski službenici Policijske stanice Centar koji su napadača lišili slobode, te istog priveli u službene prostorije radi kriminalističke obrade i dokumentovanja navedenog krivičnog djela. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona koji je prenio ovlasti za vršenje uviđajnih radnji na policijske službenike Policijske uprave I, te je naložio i druge mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja.

Nakon prikupljanja svih potrebnih dokaza i dokumetovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu ZDK će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica B.D., rođenog 1959. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

URED POLICIJSKOG KOMESARA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno