Info

Saopćenje komisije za mlade ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje komisije za mlade ZDK – Komisija za mlade Skupštine Zeničko-dobojskog kantona je održala svoju posljednju sjednicu u ovom mandatnom periodu.

Na 51. sjednici Komisije za mlade Skupštine Zeničko-dobojskog kantona rezimiran je rad Komisije u ovom mandatnom periodu.

Tom prilikom komisija je sumirala cjelokupan rad i rezultate rada u mandatnom periodu, te istakla najvažnija pitanja koje je Komisija razmatrala i po kojima je davala svoje prijedloge i sugestije, a kao najznačajnije istaknut je aktivan doprinos Komisije u izradi Strategije omladinske politike Zeničko-dobojskog kantona i povećanje sredstava u Budžetu Kantona za omladinske projekte, sport, kulturu i stipendiranje, te za talentovane mlade.

Pored ovoga Komisija je dala doprinos pri izradi Prijedloga Zakona o osnovnoj školi, Prijedloga Zakona srednjoj školi i Prijedloga Zakona o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju, te imala svoje stavove o mnogobrojnim informacijama koje se tiču mladih osoba i njihovog zapošljavanja.

Komisija za mlade je ovu sjednicu iskoristila kako bi se na saradnji zahvalila Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvu za obrazovanje nauku, kulturu i sport i svim drugim ministarstvima sa kojima je ostvarena saradnja. Komisija se posebno zahvaljuje Stručnoj službi Skupštine na sveukupnoj podršci u radu, te Mreži vijeća učenika i nevladinim organizacijama sa kojima je saradnja ostvarena.

Komisija za mlade Skupštine ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno