Zenica

Saopćenje: Kasumović – Nastavljamo uljepšavati sliku grada, nove fasade i krovovi na zgradama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas ugovore sa etažnim vlasnicima objekata kolektivnog stanovanja za sufinansiranje projekta poboljšanja energestke efikanosti stambenih zgrada, a radi se o praksi koju Gradska uprava Zenica realizira šestu godinu.

Dejan Božić iz Sektora za ekologiju i komunalne poslove, pojašnja kako je ove godine bilo 25 prijava, od kojih je za 16 potpisan ugovor i to za sedam fasada, zamjena četiri azbestna krova, te pet ravnih krovova.

“Princip učešća je bio da 60 posto troškova snosi Grad Zenica za fasade, a 50 posto za krovove”, pojasnio je Božić.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prilikom potpisivanja ugovora rekao je kako na ovaj način želi promijeniti sliku grada.

“Otkako sam gradonačelnik, realiziramo ovaj projekat koji ima isključivo pozitivne reakcije javnosti. Na ovaj način uljepšavamo sliku grada, smanjujemo sivilo koje sam zatekao, ali i štedimo našim građanima struju. Ovaj projekat realizirati ćemo sve dok ne promijenimo sve fasade, naravno, tamo gdje postoji volja stanara. Nažalost, postoje zgrade, poput Uglovnice, gdje bismo voljeli da se uradi fasada, ali nema dogovora između stanara. Voljeli bismo da su građani spremniji, pogotovo kada govorimo o zgradama u centru grada i na udarnim lokacijama, pa da promijenimo izgled strogog centra Zenice. Ovo je lijep projekat kojim smo već sada osvježili grad, ali volio bih da se to nastavi i ubuduće. Također, namjera mi je da pomoću granta uvodimo masovno utopljavanje kuća i izmjenu kućnih ložišta”, kazao je gradonačelnik Kasumović, podsjećajući javnost da se završava lijeva obala projekta gasifikacije, a da se svi projekti realiziraju bez marke zaduženje dok je istovremeno vraćeno pola dugova koje je zatekao, saopćeno je iz gradske uprave Grada Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno