Zenica

Saopćenje Gradske uprave: Gradonačelnik Kasumović na obilježavanju 1. marta – Svoju državu moramo cijeniti i poštovati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Prigodnim obraćanjima, odavanjem počasti i polaganjem cvijeća u Zenici je danas obilježen 1. mart – Dan nezavisnosti BiH.
Svečanost obilježavanja ovog značajnog datuma počela je kod spomen-kosturnice “Papirna”, a centralno obilježavanje upriličeno je na spomen-obilježju “Kameni spavač”.
Prigodnim govorom prisutnima se obratio Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, koji je najprije čestitao 1. mart.
“Svim Bosancima i Hercegovcima čestitam Dan nezavisnosti države BiH. To je jedan od najvažnijih datuma u novijoj historiji. Zahvaljujući borcima Armije RBiH, građanima BiH, mi imamo državu. Mnogi narodi u svijetu nemaju svoju državu. Svoju državu moramo cijeniti i poštovati, ne smijemo državu poistovječivati niti sa jednom političkom partijom, neka ih ima stotinu, ali jedna je država”, rekao je gradonačelnik Kasumović.
Po prvi put otkako je gradonačelnik Kasumović na čelu Grada Zenica, danas je jedinstvenom obilježavanju 1. marta prisustvovala i Vlada Zeničko-dobojskog kantona, dok su ranijih godina polaganje cvijeća obavljali sat prije delegacije Grada.
“Glavni i osnovi problem do sada je bila politička različitost. Sretan sam i zadovoljan što smo zajedno, i Vlada i Grad, danas ovdje i obilježavamo 1. mart. Moramo polako smiriti situaciju i praviti normalne uvjete za opstanak građana i države” rekao je gradonačelnik Kasumović, te podsjetio:
“BiH nije nastala 1. marta 1992. godine, ona je vjekovno živjela u raznim oblicima, ali smo tada dobili nezavisnost od bivše nam zajedničke države”, zaključio je gradonačelnik, saopćeno je iz Odsjeka za protokol i informisanje Gradske uprave Zenica.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno