Politika

SAOPĆENJE: Gradonačelnik Kasumović podnio prijavu zbog imenovanja direktora ZZO ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad (BHI-KF) obavještava javnost kako je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i lider ove stranke, dostavio 06. decembra 2023. godine Uredu za borbu protiv korupcije Zeničko-dobojskog kantona prijavu korupcije u postupku imenovanja direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona.

Na ovaj način, gradonačelnik Kasumović ukazao je nadležnima na očigledan slučaj političke korupcije koja ima za cilj ponovno imenovanje aktuelnog penzionera Omera Škalje za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, a kojem je jedini interes da ponovno ovlada navedenom ustanovom i raspolaže milionskim sredstvim, na štetu interesa i dobrobiti građana.

Navedena prijava dostavljena je i Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona i Misiji OSCE-a u Bosni i Hercegovini koja je podržala jačanje Ureda za borbu protiv korupcije i generalno prevenciju korupcije u Zeničko-dobojskom kantonu, stoga će cjelokupna javnost sa posebnom pažnjom pratiti hoće li nadležni zažmiriti pred očiglednom političkom korupcijom ili će, konačno, reagovati i pokazati da za mlade, obrazovne i perspektivne u našoj zemlji ima mjesta.

U vezi s naprijed navedenim, podsjećamo Nezira Pivića, premijera Zeničko-dobojskog kantona, da je borbu protiv svih oblika kriminala i korupcije istakao kao jedan od ključnih prioriteta Vlade koju predvodi, uz zalaganje da na rukovodnim pozicijama moraju biti najkvalitetniji kadrovi koji će se ponašati odgovorno i domaćinski i koji će vratiti zakonitost, rad i red kao temeljne društvene vrijednosti.

U povodu raspisanog konkursa za izbor i imenovanje direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK, odavno je svima jasno da će na tu poziciju biti imenovan upravo Omer Škaljo. Da li se radi o „najkvalitetnijem kadru koji će se ponašati odgovorno i domaćinski, te vratiti zakonitost, rad i red kao temeljne društvene vrijednosti”, jasno je svima da neće, ali ne i premijeru Piviću.

Pozivamo Vladu Zeničko-dobojskog kantona da konačno počne raditi u interesu i za dobrobit građana, a Ured za borbu protiv korupcije da preduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se ovaj očigledan slučaj korupcije spriječio.

Građane Kantona, također, pozivamo da pomno prate hoće li Vlada ZDK na čelu sa premijerom Pivićem pogaziti sve ono što su ne tako davno javno obećali, te poslati poruku da za njihovog mandata mjesta nema za školovane i mlade?!

Predsjednik BHI-KF, Fuad KasumovićStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno