Politika

Saopćenje: Gradonačelnik Kasumović okončao posjete mjesnim zajednicama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Kasumović okončao posjete mjesnim zajednicama: Dobra praksa koja ima za cilj uključivanje građana u procese donošenja odluka

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je 9. aprila, u sklopu svog programa posjeta svim mjesnim zajednicama radi održavanja radnih sastanaka s rukovodstvima mjesnih odbora i mještanima, tri mjesne zajednice i to Lukovo Polje, Zmajevac i Crkvice.

Prema njegovim riječima, nakon okončanja posjeta na Gradskom vijeću predložiti će plan koji će biti sačinjen od prioriteta koje su mještani usaglasili.

“U završnoj smo fazi posjeta mjesnim zajednicama, sada predstoji da formiramo radno tijelo kojeg će činiti predstavnici resornih Službi i sekretari mjesnih zajednica. Nakon toga ću plan za ovu godinu predložiti Gradskom vijeću, naravno on će biti sačinjen od prioriteta koje su mještani usaglasili. Što se tiče zahtjeva građana, i u ovim mjesnim zajednicama koje smo posjetili uglavnom se radi o određenim infrastrukturnim radovima, sporednim putnim komunikacijama ili zahtjevima za poboljšanje uslova za djecu i mlade. Jasno je da nećemo moći uraditi sve u ovoj godini, 72 su mjesne zajednice, ali najprioritetnije zahtjeve sigurno hoćemo”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Manje zahtjeva jasno ilustruje da se u bazi, odnosno u mjesnim zajednicama, uradio značajan broj stvari što pokazuje posvećenost Gradske uprave Zenica i gradonačelnika za poboljšanje uslova života kako u gradskim tako i u seoskim sredinama.

“Važno je naglasiti, iako sam zatekao prezadužen grad, sada već možemo govoriti da relaksirano upravljamo našim finansijama. Vratili smo ukupno 30.625.538,27 KM duga i naše projekte realizujemo bez zaduživanja. Nastavit ćemo podržavati projekte koji olakšavaju život našim građanima, ali s jasnim pristupom, jednog domaćinskog odnosa. I ove posjete imaju intenciju da uključe građane u procese donošenja odluka i zato mi je drago da smo u svim mjesnim zajednicama imali aktivne mještane koji su predlagali ideje, rješenja i diskutovali. To se pokazalo kao dobra praksa koju treba slijediti”, zaključio je gradonačelnik Kasumović.

SAOPĆENJE ZA JAVNOSTStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno