Info

Saopćenje: Čestitke ministra unutrašnjih poslova ZDK za uspješno provedenu operativnu akciju “META 2”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što su finalizirane aktivnosti policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na lokacijama na kojim su vršeni pretresi, 15 lica koja su bila meta akcije i koja su lišena slobode su sprovedena u službene prostorije i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.Prema do sada prikupljenim podacima, obzirom da se još uvijek intenzivno postupa u okviru ove akcije, pronađene su i oduzete značajne količine opojne droge i drugih predmeta koji će biti korišteni kao dokaz u daljnjem postupku.

Ova opsežna policijska akcija je rezultat višemjesečnog rada službenika Sektora kriminalističke policije u kojem je ostvarena odlična saradnja sa Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona pod čijim nadzorom je akcija i provedena.U ovoj akciji zadokumentovano je na desetine krivičnopravnih radnji počinjenih od strane osumnjičenih lica na koji način je spriječena daljna prodaja značajne količine opojnih sredstava krajnjim konzumentima.

U kontekstu dobrih rezultata ove akcije i njenog operativnog značaja, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Emir Vračo je lično čestitao policijskom komesaru, Admiru Gaziću i članovima tima zaduženim za direktno rukovođenje i koordiniranje ovom akcijom na odlično sprovedenoj policijskoj akciji, izražavajući veliko zadovoljstvo iskazanim profesionalizmom prilikom postupanja u okviru ove akcije, te činjenicom da su sve planirane radnje izvedene u skladu sa policijskim standardima uz osiguranje maksimalne sigurnosti, kako policijskih službenika, tako i lica koja su bila meta akcije.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno