Politika

Saopćenje: Aktuelna većina usvojila nezakonitu Odluku o potvrđivanju izbora u mjesnim zajednicama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na sjednici Gradskog vijeća koja je održana u utorak, 04. januara 2022. godine, razmatrana je Odluka o potvrđivanju izbora u mjesnim zajednicama na području našeg grada.

Klub vijećnika Stranke demokratske akcije je na samoj sjednici iznio niz dokaza kako predložena Odluka ne predstavlja stvarnu sliku rezultata izbora u određenim mjesnim zajednicama.

Za vrijeme diskusije je i sam šef Odsjeka za mjesne zajednice za govornicom Gradskog vijeća priznao da u materijalu postoje greške.. Predsjedavajući Gradskog vijeća je na kraju ipak predložio vijećnicima da se izjašnjavaju o ovoj tački dnevnog reda i materijalu u formi u kojoj je dostavljen.
Iz tog razloga Klub vijećnika Stranke demokratske akcije je uputio dopis Predsjedavajućem sa Zahtjevom za preispitivanje predmetne Odluke.

Dopis SDA Predsjedavajućem



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno