fbpx
Politika

Saopćenje A-SDA:  Novo obmanjivanje javnosti

Saopćenje A-SDA:  Novo obmanjivanje javnosti – Veliki broj penzionera obratio nam se s pitanjem ko ima pravo da u njihovo ime pruža otvorenu podršku propalim projektima gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, a posebno ko ima pravo da ih bez njihovog znanja svrstava u političku Stranku penzionera/umirovljenika?

Stranka penzionera/umirovljenika FBiH, koja na izborima u Zenici nije prešla ni izborni cenzus, licitira sa podrškom od 22.000 penzionera, a u svojoj podršci gradonačelniku grubo je zloupotrijebila sve konvencije o ljudskim pravima i slobodama na način da je penzionere svrstala u svoju političku opciju bez njihovog znanja i volje. Time su, ustvari, pokazali svoju istinsku nebrigu o njihovim stvarnim problemima, te veliki broj penzionera od nas opravdano traži da se zbog toga odgovorni pojedinci zakonski procesuiraju.

U interesu građana navodimo, da takozvana podrška gradonačelniku od strane penzionera, privrednika i drugih, ima neki drugi cilj – da se prikrije prava istina i da se još jednom obmane javnost. Stvaranje suficita u budžetu je rezultat njegovog donošenja suprotno Statutu Grada Zenica, odnosno njegovog provođenja suprotno ekonomskoj analitici i interesima grada. Dovođenje u ekonomsku zavisnost otplate prispjelih obaveza za Toplane, GGM i druge projekte usvajanjem suficita budžeta ustvari pokazuje stvarnu namjeru – da se neispunjavanje budžetskih obaveza stavi na teret Gradskog vijeća koje nije nadležno za njegovo direktno operativno izvršavanje. Onda se postavlja objektivno pitanje – s kojim interesom neko licitira sa voljom svih penzionera? Pravo je vrijeme da shvatimo ko ima izvršnu vlast u Gradu i zašto je ne provodi u interesu svih njegovih građana.

Gradski odbor A-SDA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem