Zločini

Sankcionisana lica  koja su  se neprimjereno ponašala na dionici Autoputa A1 ispred tunela „Pečuj“ u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sankcionisana lica  koja su  se neprimjerno ponašala na dionici  Autoputa A1 ispred tunela „Pečuj“ u Zenici

Nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem su prikazana dva lica  koja su u mjestu Donja Gračanica, Grad Zenica, na dionici Autuputa A1, neposredno ispred tunela Pečuj, izašla iz vozila te se neprimjerno ponašala, dovodeći na taj način u opasnost sebe i ostale učesnike u saobraćaju, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je poduzela niz mjera i radnji u cilju identifikacije te sankcionisanja počinalaca ovih saobraćajnih prekršaja.

Obzirom da je dionica autoputa koja prolazi kroz Zeničko-dobojski kanton pokrivena video nadzornim sistemom, u saradnji sa uposlenicima Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH, osiguran je video snimak navedenog događaja nakon čega se pristupilo prikupljanju daljnjih informacija i utvrđivanja identiteta lica koja su učestvovala u spornom događaju.

U tom smislu, kao rezulat poduzetih radnji te ostvarene saradnje sa policijskim službenicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, utvrđeno je da su lica T.S., rođen 2003 godine te M.H., rođen 2003.godine, oba sa područja općine Gračanica. Kako je utvrđeno, navedena lica su dana 22.02.2023. godine, u 08.12 sati, krećući se vozilom dionicom Autoputa A1, ispred tunela Pečuj, počinila opisane prekršaje zbog čega su im izdati prekršajni nalozi.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poziva sve vozače i ostale učesnike u saobraćaju da se krajnje odgovorno i savjesno ponašaju u saobraćaju te upozorava da će svi uočeni prekršaji i nedozvoljenje radnje koje mogu ugroziti sigurnost učesnika u saobraćaju biti zadokumentovani i sankcionisani.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno