Politika

Sanja Renić uputila prijedlog: Na idućoj sjednici Gradskog vijeća razmatrati situaciju u „Čeliku“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sanja Renić uputila prijedlog: Na idućoj sjednici Gradskog vijeća razmatrati situaciju u „Čeliku“ – Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Sanja Renić uputila je prijedlog uprave NK Čelik i gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića prema proširenom Radnom predsjedništvu Gradskog vijeća Zenica da se u dnevni red 9. sjednice GV, kao tačka dnevnog reda uvrsti – Trenutno stanje u NK Čelik.

“Gradsko vijeće treba da otvori vrata ‘Čeliku’ i pomogne u rješavanju problema, te ću glasati za uvrštavanje tematike NK Čelik u dnevni red sjednice”, kazala je Renić.

Renić je dodala da „iako krivicu za stanje u NK Čelik nose prethodne uprave NK Čelik i strukture vlasti, što svi Zeničani jako dobro znaju – gradska uprava i Gradsko vijeće u ovom sazivu treba da pokaže volju da učestvuju u gašenju finansijskog požara koji prijeti da uništi NK Čelik kao blago Zenice. Trenutno nije najbitnije ko je kriv – time treba da se bavi tužilaštvo i sudstvo – već da spašavamo Čelik“.

„S obzirom da je riječ o problematici koja će zahtijevati hitan rebalans budžeta, gradonačelnik je tražio da se na sjednici Gradskog vijeća donese konačna odluka“, dodala je Renić.

Renić je kazala da “Gradsko vijeće treba pokazati odlučnost da riješe pitanje reprograma dugovanja Čelika prema Poreznoj upravi, ali da se osiguraju uslovi da nikad više ne odu novci iz zajedničke budžetske kase građana Zenice u ruke Uprave Čelika, kao što se ranije dešavalo, a da se ti enornmni novčani iznosi ne troše na isplatu dugovanja Čelika, već na plate Uprave i druge sumnjive transakcije”.

„Jedna stvar mora biti jasna – Čelik je zenička svetinja, i govorim to i kao kćerka jedne od najvećih legendi Čelika Alojza Renića, i kao građanka Zenice. I jedan od najvećih grijeha je da neko koristi tu svetinju da ucjenjuje pomoću nje ili krije svoj nerad, ili prisvajanje budžetskog novca u privatne svrhe. Svakom takvom ponašanju Grad se treba oduprijeti i naći način da finansijski sanira stanje i uvede odgovornu upravu i upravljanje u finansijski zdravi i održivi Čelik“, zaključila je Sanja Renić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno